The Get Up Kids + the real danger

Grondleggers van classic emo indie rock met een vleugje (pop)punk
wo 29 jun 2022
Stage 2
€ 21,50
Deuren: 20:00
Start: 20:30
Vorig evenement

The Get Up Kids kun je gerust één van de grondleggers van de 90’s en 00’s emo scene noemen. Denk classic emo indie rock met een vleugje (pop)punk in de lijn van bands als Jimmy Eat World, Sunny Day Real Estate en American Football. Ofwel the second wave of emo aka Vagrant Records emo aka Midwest emo. In 2019 verscheen hun laatste plaat, ‘Problems’, twintig jaar na de klassieker ‘Something To Write Home About’.

Na Amerikaanse tours met Green Day en Weezer betekent ‘Something To Write Home About’ de definitieve doorbraak voor de band uit Kansas, Missouri. Niet alleen ontvangt The Get Up Kids lovende kritieken voor hun tweede werk, maar het album wordt nog steeds gezien als één van de ultieme emo-platen van de jaren negentig. Het Britse tijdschrift RockSound noemde het onlangs nog één van de beste albums ooit uitgebracht. The Get Up Kids namen op hun werk daarna afscheid van de emo om maar de alternatieve rock-kant op te gaan, maar op ‘Problems’ klinkt de band weer als vanouds. Dat wordt dus een heerlijke emo-avond in Haarlem!

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: the real danger

Support

the real danger

the real danger heeft maar één doel sinds hun oprichting in 2006: het schrijven, opnemen en uitvoeren van melodische punkrock songs met catchy refreinen en hooks, zonder daarbij hun energie tekort doen. Geïnspireerd door Descendents, All en Face To Face.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Mark Hoppus van Blink-182 op het nummer 'I'll Catch You' van The Get Up Kids zijn vrouw ten huwelijk vroeg?
de band in 2005 uit elkaar ging, maar drie jaar later al weer samenkwam vanwege 10 jaar 'Something to Write Home About'?
de bandleden eerst in de bands Kingpin en Secret Decoder Ring speelden?
de band eigenlijk The Suburban Get Up Kids moest heten maar dat ze dat veranderden omdat er minder bands zijn met een G beginnen?

Onze favoriete tracks

" width="100%" height="352" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →