The Dutch (middagshow)

New wave band bekend van de hit This Is Welfare
zo 1 Mei 2022
Stage 3
€ 7,00
Deuren: 15:00
Start: 16:00
20% korting op de cd en LP
Vorig evenement

Zondagmiddag 1 mei speelt The Dutch in Stage 3! De band rond zanger en gitarist Hans Croon vergaarde in de tachtiger jaren nationale roem met de radiohit This Is Welfare. Er verschenen drie albums: Working In Los Alamos (1982), This Is Welfare (1983) en Under The Surface (1985). In 2015 pakte The Dutch, in de originele samenstelling, de draad weer op. Wat aanvankelijk bedoeld was als een eenmalig reünie optreden in Paradiso groeide uit tot een heuse comeback die inmiddels een reeks singles en drie nieuwe albums heeft opgeleverd: Four (2016), Werkman (2018) en Enter Sanctuary (2020).

Het geluid van The Dutch is nog steeds uniek in het Nederlandse muzieklandschap. Het is geworteld in de new wave van de tachtiger jaren, maar is gaandeweg geëvolueerd in een eigenwijs oeuvre. De vier trekken zich weinig aan van de tijdgeest. Piano en (slide)gitaar zijn prominent aanwezig, en de band maakt op de plaat en live gebruik van sample technieken. Het is pop/rock muziek die soms doet denken aan de Gorillaz en andere Britpop bands.

Solid Ground verschijnt op vinyl, cd en online. Het album zal tijdens het concert in het Patronaat te koop zijn, met een korting van 20% voor de echte fans. Koop je ticket inclusief een album of LP! Je krijgt dan 20% korting. Op vertoon van je ticket kan je op de avond zelf bij de merchandise balie je plaat ophalen.

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Het nummer Alida Pott is een ode aan de kunstenaar uit Groningen
Sold Ground is alweer het zevende album van The Dutch!

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →