Grote evenementafbeelding: The Damned + Smalltown Tigers

The Damned + Smalltown Tigers

Legendarische punk pioniers uit Londen
zo 5 mrt 2023
Stage 1
€ 34,50
Deuren: 19:00
Start: 19:30
Vorig evenement

Met talloze studioalbums en verschillende hitsingles zijn The Damned echte pioniers uit de Londense punkscene, en inmiddels beroemd om hun legendarische liveshows. In veel opzichten kan The Damned oprecht beweren de eerste te zijn. Ze brachten de eerste Britse punksingle uit, ‘New Rose’, het eerste Britse punkalbum, ‘Damned Damned Damned’, en waren de eerste Britse punkers die door de Verenigde Staten tourden. De band gaat nu opnieuw op pad na het succes van de release van hun film en album, ‘A Night of Thousand Vampires’.

Met muziek die donker maar tegelijkertijd speels was, begon The Damned als een luidruchtig, leergierig punkkwartet. Ze voegden al snel psychedelische en garagerock-invloeden aan hun muziek toe, gingen over op epische pop met een vleugje prog en omarmden een melodieuze maar gespierde kijk op goth, allemaal binnen hun eerste tien jaar. Hun duistere teksten en de rijke baritonzang van Dave Vanian katapulteerden The Damned naar de voorgrond van het Goth-Rock genre. Nu komen ze met hun meeslepende, theatrale en genre-tartende nieuwe album op zak naar Patronaat!

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Smalltown Tigers

Support

Smalltown Tigers

Rimini punks Smalltown Tigers openen voor The Damned vanavond. De Tigers deden ervaring op met het spelen van Ramones-songs in kraakpanden en strandfeesten, waarmee ze hun liefde voor surfplanken en punkrock-capriolen verspreidden. In 2020 brachten ze hun debuutplaat 'Five Things' uit op het Italiaanse label Area Pirata Records.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Motörhead en The Damned hebben samen muziek gemaakt onder de naam Motördamn.
The Damned speelde hun eerste show in 1976, als support act voor de Sex Pistols.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →