Grote evenementafbeelding: Stem in de Stad Festival

Extra informatie
• Vanaf 3 dagen voor de show ontvangen kaartkopers een uitgebreide mail met alle relevante bezoekersinformatie, inclusief het tijdschema.
• Patronaat accepteert alleen betalingen met pin. Bekijk hier alle betaalopties.
• Voor meer informatie over veilige aan- en doorverkoop van je tickets, locker verhuur, de bereikbaarheid en toegankelijkheid van Patronaat, klik hier.

Stem in de Stad Festival

Benefietconcert voor Stem in de Stad voor én door Haarlemmers
zo 10 sep 2023
Stage 1
Deuren: 14:30
Start: 14:30
Vorig evenement
time table →

Een benefietconcert voor de Haarlemse helden van organisatie en ontmoetingsplek Stem In De Stad met optredens van muzikale Haarlemse helden als Chef’Special, Sue The Night, Jack & The Weatherman en meer.

De avond heeft als doel om Haarlemmers en met name jonge Haarlemmers er bewust van te maken dat er ook stadsgenoten zijn die het minder makkelijk hebben. Naast de al eerder genoemde artiesten staan ook Kuenta, Bagjuice, Bart van Liemt (ex-frontman van The Sheer), DJ Guzz, The Golden Boys en The Irrational Library op de line-up. De avond wordt gehost door stadsdichter Joshua Baumgarten, die ook werkzaam is voor Stem in de Stad. Alle opbrengsten van het benefietconcert gaan naar Stem in de Stad, alle optredende artiesten en Patronaat werken belangeloos mee.

Blijf je eten?
Dat kan, want cateringbedrijf Eef&Lien is er ook met eten voor alle bezoekers zondag. Ze hebben voor je:
• Bao met vegan Indische stoof/rendang (van Jackfruit) geserveerd met atjar en gefruite uitjes.
• Vegan hotdogs (van worteltjes) geserveerd met moster, ketchup, zoetzure augurkjes en crispy onions.


Bezoek de website

Extra informatie
• Vanaf 3 dagen voor de show ontvangen kaartkopers een uitgebreide mail met alle relevante bezoekersinformatie, inclusief het tijdschema.
• Patronaat accepteert alleen betalingen met pin. Bekijk hier alle betaalopties.
• Voor meer informatie over veilige aan- en doorverkoop van je tickets, locker verhuur, de bereikbaarheid en toegankelijkheid van Patronaat, klik hier.

Line-up

Afbeelding voor festival act: Chef'Special

Chef'Special

Moeten we Chef’Special nog aan je voorstellen? De vijfkoppige band is misschien wel de bekendste muzikale act die Haarlem ooit heeft voortgebracht en stond afgelopen september nog in Patronaat. Een unicum dat ze weer terug zijn, want normaal verkopen ze zalen als Ahoy’ en Ziggo Dome uit. Niet gek als je bedenkt dat ‘In Your Arms’, ‘Amigo’ en ‘Afraid In The Dark’ dikke vets zijn.
Afbeelding voor festival act: Sue The Night

Sue The Night

Met nieuwe single ‘Oceans (You Might Go)’ is Sue The Night weer helemaal terug van weggeweest. De band rondom Suus de Groot brak in 2015 door met debuutplaat ‘Mosaic’, scoorde hits met nummers als ‘The Whale’ en ‘The World Below’ en stond daarna meteen op festivals als Best Kept Secret, Zwarte Cross, Paaspop en Concert At Sea. Door de pandemie en een nieuw gezinsleven stond Sue The Night even on hold, maar nu verwelkomen we hen weer met open armen terug in Patronaat.
Afbeelding voor festival act: Jack & The Weatherman

Jack & The Weatherman

Twee vrienden die op missie zijn om hun zonovergoten songs de wereld in te brengen. Jack & The Weatherman combineert elementen van pop, folk, reggae en hiphop met positieve teksten waarin ze de mooie kanten van het leven vieren. Zonder daarbij de kwetsbare kanten te vergeten overigens. Eén ding is iig zeker, na een show van dit duo weet je het leven weer net iets beter te waarderen.
Afbeelding voor festival act: The Irrational Library

The Irrational Library

Niet alleen is Joshua Baumgarten de stadsdichter van Haarlem én frontman van The Irrational Library, hij zet zich ook al jaren in voor Stem in de Stad. Logisch dus dat hij met z’n band op de line-up van dit benefietconcert te vinden is. The Irrational Library is een crossover tussen spoken word en rock ‘n roll, een feestprotestband voor deze tijd, een spirituele schoonmaak die je heupen soepel maakt en je meenement op een geestelijke trip! Naast dat Joshua met zijn The Irrational Library optreedt, is hij ook de host van de avond.
Afbeelding voor festival act: Bart van Liemt

Bart van Liemt

Als frontman van The Sheer reisde Bart van Liemt aan het begin van de zeroes heel Nederland door met zijn band dankzij hits als ‘It Only Gets Better’, ‘Something To Say’ en ‘Right Now’. Hun laatste optreden was in 2012, waarna Bart solo verder ging onder de naam Bade en met Krezip-gitarist Jan-Peter Hoekstra het duo The Astral Twins vormde. Inmiddels werkt hij meer achter de schermen maar voor Stem in de Stad keert Bart weer terug op het podium.
Afbeelding voor festival act: The Goldenboys

The Goldenboys

Twee blazers - een trompet, een trombone.

Wat tien jaar geleden startte als een spontane jam in een van hun moeders tuinen tijdens een verjaardagsfeestje is nu uitgegroeid tot een veelgevraagde blazerssectie. Het duo creëert songs die geïnspireerd zijn door hun liefde voor soul en jazzy harmonieën terwijl hun sound gladde blazers combineert met laidback hiphop grooves. The Goldenboys zijn vooral bekend van hun live-werk met Chef'Special met wie ze al meer dan zes jaar touren. Nu brengen ze hun eigen werk uit, een wavey album met beats, grooves en soulvolle blazers!

Afbeelding voor festival act: Bagjuice

Bagjuice

Het zijn graag geziene gasten, de mannen van reggaeformatie Bagjuice. Overal waar ze komen, zorgen ze voor een spetterend optreden waarbij de grenzen van reggae & dub worden opgezocht. Een authentieke vette dub sound door een livebewerking met analoge reverbs en delays van de muziek. Must see voor alle reggae fans!
Afbeelding voor festival act: Kuenta

Kuenta

Live Kuenta zien is als het je storten in een non-stop carnaval vol uitbarstingen van beats, ritmes, harde kicks en hooky synths. De groep weet sounds uit de Nederlandse clubs zonder moeite te mixen met hun percussieve Caribische roots en bewijst op die manier hoe makkelijk traditionele grooves op nieuwe en onverwachte manieren bewegen. Een unieke reis die je nooit meer zult vergeten.
Afbeelding voor festival act: DJ Guzz

DJ Guzz

DJ Guzz is een dj wiens stijl lijkt op die van niemand anders. Totaal uniek in alles wat hij draait. Al meer dan 20 jaar verzamelt hij de meest unieke platen en is geen dansvloer veilig voor Guzz.

Kom in de stemming!

Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →