Grote evenementafbeelding: Stage 1,5: Tristan

Stage 1,5: Tristan

do 9 sep 2021
€ 10,50
Deuren: 19:30
End: 00:00
Vorig evenement

LET OP: dit is het verplaatste concert van 10 september 2020.

Het concert van Tristan, eerder verplaatst naar 10 september 2020, is uit voorzorg wederom uitgesteld en zal nu plaatsvinden op donderdag 9 september 2021. De locatie en aanvangstijden zijn niet aangepast. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. e-Ticketkopers hebben een e-mail ontvangen met meer informatie. We verzoeken bezoekers om niet telefonisch of per e-mail om meer informatie te vragen.

Actuele info: www.patronaat.nl/news/faq-voor-de-huidige-rivm-maatregelen/

Dit is een Stage 1,5 show. Dat betekent dat we de zaal in een seated opstellen hebben opgesteld waarbij de 1,5 meter kan worden aangehouden. De maximale capaciteit is 50 plekken. Dit betekent dat je voor toegang niet hoeft te testen, een geldig ticket is voldoende. We wensen je veel plezier bij dit concert!

“What Could Possibly Go Wrong?”

Dit album is alweer het 6e hoofdstuk, in het behoorlijk productieve muzikale leven van Tristan. 14 frisse nieuwe composities; persoonlijk, ‘soulful’ en energiek maar zonder de ‘Tristan-sound’ te verliezen:

“Sinds wij 7 jaar geleden startten zijn ons publiek, de positieve reacties en de uitgebreide tours in binnen en buitenland, met het jaar gegroeid. Deze positieve vibe hebben we willen overbrengen op ons nieuwe album. Daarnaast zou je deze albumtitel ook heel letterlijk kunnen nemen…Neem bijvoorbeeld vijf verschillende persoonlijkheden mee in een bus, reizend door heel de wereld, en je weet nooit wat er onderweg gebeurt. Uiteraard veel lol en gelach, waardoor er op een natuurlijke wijze nieuwe verhalen ontstaan. Dit alles is voer voor creatieve gedachten die ons inspireren in onze titels, teksten en muziek. Het mooie van ieder concert, iedere stad en elk land is dan ook het verschil in benadering. Dat is de uitdaging waar wij iedere keer voor staan….Yeah, What Could Póssibly Go Wrong?”

‘Bij Tristan smelten jazz, fusion en soul moeiteloos samen. Een band die zich internationaal kan meten met grote namen uit deze genres. Hoog tijd dat een groter publiek kennis maakt met deze muzikale parel, die nu eens een keer niet uit England of de Verenigde staten komt maar ‘’gewoon’’ uit Nederland. ‘ (Arie Versteegen, programmeur De Boerderij)

JAZZ, FUNK & SOUL WITH TRISTAN

De muziek van Tristan kan het beste omschreven worden als “feel-good vintage Acid Jazz music” met de energie, vibe en het geluid van nu, uitgevoerd door een aantal van de beste pop/jazz muzikanten uit Europa. Funky gitaren, Fender Rhodes en synth sounds en een ritmesectie die al een hele lange tijd samenspeelt. Dit alles geeft zangeres Jaycilee de stevige basis waar haar prachtige warme soul-volle stemgeluid kan schitteren. De muziek voert je direct terug naar die te gekke jaren zeventig sound. Tristan doet denken aan bands als Tower of Power, Snarky Puppy en klassieke acid jazz acts zoals Incognito en de Brand New Heavies. Bij hen allen draait het om de “high-energy grooves”. Maar de kwaliteit van arrangementen en composities maken Tristan tot een unieke formatie. Het debuutalbum ‘Full Power’ dat uitkwam in 2014 ontketende een kettingreactie aan positieve respons, reviews en airplay. Tristan werkte voor dit album onder meer samen met US- soulzanger Heston, saxofonist Nigel Hitchcock en trompettist Randy Brecker. Zowel ‘Full Power’ en het vervolg ‘2nd Phase’ behaalden de nummer 1 positie in de Engelse UK Soulcharts. Veel (inter-) nationale live en radioshows volgden. ‘Lifestyle’, het derde album van Tristan, is uitgebracht in het voorjaar van 2016 en werd geweldig ontvangen*)
Een logisch vervolg voor de band is “The Spice of Five”, de vijfde CD van Tristan. De wereldwijde release was in april 2019. Opgenomen met alleen de ‘5-piece core’ van de band. Puur, persoonlijk, energiek en vol frisse nieuwe composities, maar zonder de ‘Tristan-sound’ te verliezen. En deze avond dus het nieuwste album, dat medio 2021 zal verschijnen!

De avond wordt lekker bij elkaar gedraaid door DJ Miss Angel!

 

Kom in de stemming!

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →