Grote evenementafbeelding: Saxon + Diamond Head

Saxon + Diamond Head

New Wave of British Heavy Metal legendes komen naar Haarlem!
do 13 okt 2022
Stage 1
€ 43,50
Deuren: 19:00
Start: 20:00
Vorig evenement

The eagle has landed! De legendarische Britse heavy metalband Saxon komt naar Haarlem en dat voor de eerste keer sinds 10 jaar. Samen met Diamond Head wordt deze avond een viering van twee classic bands! 

Bill “Biff” Byford en zijn strijders gaan al meer dan veertig jaar mee en hebben in die periode 23 studioalbums uitgebracht, waarvan ‘Carpe Diem’ het meest recente werk is. ‘Pluk de dag’ is de boodschap, uiteraard ingegeven door de beperkingen die de corona-pandemie met zich meebracht, maar ook door de plotselinge hartstilstand die Biff te verduren heeft gehad.

De singles ‘The Pilgrimage’, ‘Remember The Fallen’ en de titeltrack zijn titanische songs waar Saxon zo bekend om staat. Natuurlijk bestaat de setlist van deze avond ook uit fan-favourites als ‘Wheels of Steel’, ‘Denim and Leather’, ‘747 (Strangers in the Night)’, ‘Heavy Metal Thunder’, ‘Motorcycle Man’, ‘Princess of the Night’, ‘20,000 FT’, ‘Thunderbolt’ en meer. Trek je battle vest aan en kom headbangen!

Tijdschema:
19:00 zaal open
19:45 Diamond Head
21:00 Saxon
23:00 verwacht einde (onder voorbehoud)

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Diamond Head

Support

Diamond Head

Zonder Diamond Head, geen Metallica. Dat is eigenlijk een stelregel in de geschiedschrijving van metalmuziek. Daarom heeft Diamond Head eigenlijk ook helemaal geen introductie nodig. De Britse band rond gitarist Brian Tatler wordt erkend als een van de smaakmakers van de NWOBHM beweging met de platen 'Lightning to the Nations' en 'Borrowed Time'. Laat nou net dat legendarische debuut opnieuw opgenomen en uitgebracht zijn tijdens de coronapandemie. 'Lightning to the Nations 2020' laat een band in topvorm horen en songs absoluut de tand des tijds hebben doorstaan.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Saxon heeft meer dan 15 miljoen albums verkocht!
NWOBHM staat voor New Wave of British Heavy Metal. Dit verwijst naar een periode waar ontzettend veel nieuwe heavy metal bandjes ontstonden eind jaren zeventig.
Saxon heette eerst 'Son of a Bitch' voordat ze op de huidige bandnaam uitkwamen.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →