Ruben Hein + support

OCEANS tour
za 5 mrt 2022
 — 
€ 23,50
Deuren: 19:30
 — 
Start: 20:00

Ruben Hein komt terug naar Patronaat! Hein is een gevierd popmuzikant, componist, presentator en orkestleider. Hij heeft vier studioplaten op zijn naam staan, won meerdere Radio 6 Soul & Jazz Awards én de Edison publieksprijs. Ook bracht hij een live album uit met het Metropole Orkest, was hij een tijdje lid van de bekende Britse indie-formatie Fink en is hij twee jaar artistiek leider geweest bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest.

Tijdens deze toernee presenteert hij het project “Oceans”. Begin 2020, vlak voordat de pandemie uitbreekt, bevindt Ruben zich op een boot in de Zuidpool, omgeven door eindeloze zeespiegels, pinguïnkoloniën, walvissen en verlaten nederzettingen. Tijdens deze Artist In Residency legt hij in een ministudio in zijn cabine op het schip de eerste ideeën vast voor zijn nieuwe project. Ruben ging op zoek naar een manier om zijn twee diep gekoesterde interesses, natuur en muziek, met elkaar te combineren. Zijn expeditie naar de Zuidpool aan boord van het zeeschip de Hondius leverde bijzondere ervaringen op die intrinsiek werden verweven in zijn nieuwe muziek. De single ‘Guard Down’ bijvoorbeeld is ontsproten uit die euforische, emotioneel beladen tijd aan het uiteinde van de wereld. Ruben’s verwondering ging gepaard met een besef: hoe overweldigend de natuur ook is, het is tegelijkertijd een fragiele levenscyclus die eenvoudig verstoord kan worden, met desastreuze gevolgen.

De natuur biedt echter niet alleen volop inspiratie voor het songs schrijven, maar zet vooral aan tot stevig denken én handelen. Ruben heeft met ‘OCEANS’ zijn liefde voor de natuur omgezet in teksten die benadrukken dat het tijd is om zelf actie te ondernemen. Niet alleen voor het behoud van grootschalige natuurgebieden ver van huis, maar zeker ook van de natuur in je eigen omgeving. Ruben zet naast het album en de tournee met dit project dan ook daad bij woord door een samenwerking met Natuurmonumenten aan te gaan. Zo zal voor elk verkocht album een boom worden geplant bij een al bestaand gebied van de natuurvereniging of misschien zelfs een volledig nieuw terrein.

Tijdens het opnameproces van het album omarmt Ruben zowel de troost als de verwondering van het altijd onderweg zijn, de constante intuïtieve beweging. In plaats van een specifiek muzikaal kader uit te snijden, volgt hij de impuls die natuurlijkerwijs opwelt in het bijzijn van producer Ferdy van der Singel en zijn vaste band bestaande uit Wessel Herbschleb, Julian du Perron en Nicky Hustinx. Op OCEANS komt Rubens veelzijdigheid en talent als songwriter meer naar voren dan ooit, het is een een volledige overgave aan de roes van ideeën en richtingen. Ruben Hein laat zijn nieuwsgierigheid voor het leven aan het roer staan.


Bezoek de website

Kom in de stemming!

Wist je dat...

.. voor elk verkocht album Ruben Hein een boom plant, in samenwerking met Natuurmonumenten?

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →