Grote evenementafbeelding: Ruben Hein

Ruben Hein

Nieuwe datum voor het concert van 5 maart 2022
za 19 mrt 2022
Stage 1
€ 23,50
Deuren: 19:30
Start: 20:15
Geen coronatoegangsbewijs verplicht
Vorig evenement

UPDATE (04-03-2022): Wegens een corona-geval in de band kan Ruben Hein niet optreden op 5 maart in Patronaat. Er is met enige spoed een nieuwe datum gevonden waarop de show kan doorgaan: zaterdag 19 maart 2022. De tijden blijven hetzelfde en de tickets blijven geldig. Het optreden zal plaats vinden in Stage 1 in semi-seated setting.

Het nieuwe tijdschema is:
19:30 open
20:15 aanvang Ruben Hein
21:45 verwacht einde

Ruben Hein komt terug naar Patronaat! Hein is een gevierd popmuzikant, componist, presentator en orkestleider. Hij heeft vier studioplaten op zijn naam staan, won meerdere Radio 6 Soul & Jazz Awards én de Edison publieksprijs. Ook bracht hij een live album uit met het Metropole Orkest, was hij een tijdje lid van de bekende Britse indie-formatie Fink en is hij twee jaar artistiek leider geweest bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest.

Tijdens deze toernee presenteert hij het project “Oceans”. Begin 2020, vlak voordat de pandemie uitbreekt, bevindt Ruben zich op een boot in de Zuidpool, omgeven door eindeloze zeespiegels, pinguïnkoloniën, walvissen en verlaten nederzettingen. Tijdens deze Artist In Residency legt hij in een ministudio in zijn cabine op het schip de eerste ideeën vast voor zijn nieuwe project. Ruben ging op zoek naar een manier om zijn twee diep gekoesterde interesses, natuur en muziek, met elkaar te combineren.

Ruben heeft met ‘OCEANS’ zijn liefde voor de natuur omgezet in teksten die benadrukken dat het tijd is om zelf actie te ondernemen. Niet alleen voor het behoud van grootschalige natuurgebieden ver van huis, maar zeker ook van de natuur in je eigen omgeving. Ruben zet naast het album en de tournee met dit project dan ook daad bij woord door een samenwerking met Natuurmonumenten aan te gaan. Zo zal voor elk verkocht album een boom worden geplant bij een al bestaand gebied van de natuurvereniging of misschien zelfs een volledig nieuw terrein.

Op OCEANS komt Rubens veelzijdigheid en talent als songwriter meer naar voren dan ooit, het is een een volledige overgave aan de roes van ideeën en richtingen. Ruben Hein laat zijn nieuwsgierigheid voor het leven aan het roer staan.

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.

Je bent welkom! Bij dit concert verwachten we minder dan 500 bezoekers. Bij de deur vragen we niet meer om een coronatoegangsbewijs, alleen om je toegangsbewijs. Binnen hoef je geen 1,5 meter afstand te houden en geen mondkapje te dragen. Wel vragen we je om je aan de basisregels te houden – was regelmatig je handen, blijf thuis als je klachten hebt, en als je twijfelt over je klachten, doe dan thuis een zelftest.


Bezoek de website

Kom in de stemming!

Wist je dat...

.. voor elk verkocht album Ruben Hein een boom plant, in samenwerking met Natuurmonumenten?
.. Ruben Hein vorig jaar het NJJO begeleidde tijdens een liveopname in Patronaat?

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →