Grote evenementafbeelding: Ruben Annink – Albumrelease ’13’

Ruben Annink – Albumrelease ’13’

Popzanger presenteert nieuw album in thuisstad Haarlem
za 9 apr 2022
Stage 1
€ 20,00
Deuren: 19:00
Start: 19:30
Vorig evenement

Ruben Annink brak door bij het grotere publiek dankzij zijn deelname aan tv-programma De Beste Singer-songwriter in 2015. De Haarlemse zanger scoorde aanvankelijk grote hits met onder andere Jonna Fraser, Teske en Keizer. Inmiddels prijkt hij  binnen de Nederpop zijn eigen kenmerkende geluid en stem, met als laatste wapenfeit de EP Helderzien. En nu is daar een splinternieuw album dat vanavond in Patronaat wordt gepresenteerd: het album ’13’,

Hoewel hij zijn zang in het begin ontleende aan hip hop en R&B-nummers, passen Annink’s liedjes het best in de rijke traditie van het Nederlandstalige lied. De thema’s die hij aansnijdt zijn diep persoonlijk, maar worden geïllustreerd in poëtische gedachtespinsels. Wie Ze Was, dat hij schreef met Okke Punt, gaat over zijn geliefde Amsterdam, en Van De Liefde Weet Ik Niks verwerkt de scheiding van zijn ouders. Annink is wat je noemt een ontwapenende persoonlijkheid op het podium, niet alleen door zijn rauwe, warme stemgeluid; hij beheerst de kunst om herkenbare onderwerpen op niet-alledaagse wijze voor te dragen.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Amina

Support

Amina

Amina is een artiest en songwriter die haar verhalende Nederlandstalige popliedjes gebruikt als kompas in het leven. Haar levensmotto “zeker in het onzekere” is een rode draad door haar openhartige teksten en performances, waar ze op zoek gaat naar het evenwicht tussen attitude en kwetsbaarheid.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

...Ruben Annink opgroeide in Haarlem?
...de grote doorbraak kwam na zijn optreden in Beste Zangers?

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →