Grote evenementafbeelding: GECANCELLED: Roots of Heaven 2024

Extra informatie
• Vanaf 3 dagen voor de show ontvangen kaartkopers een uitgebreide mail met alle relevante bezoekersinformatie, inclusief het tijdschema.
• Patronaat accepteert alleen betalingen met pin. Bekijk hier alle betaalopties.
• Voor meer informatie over veilige aan- en doorverkoop van je tickets, locker verhuur, de bereikbaarheid en toegankelijkheid van Patronaat, klik hier.

GECANCELLED: Roots of Heaven 2024

Patronaat presenteert hét roots-, folk-, blues-, americana- en countrymuziekfestival van Haarlem!
zo 21 apr 2024
Stage 1
Deuren: 18:30
Start: 18:30
Vorig evenement

UPDATE 21 maart 2024: Helaas hebben we wegens tegenvallende kaartverkoop moeten besluiten dat Roots of Heaven 2024 dit jaar niet doorgaat. De optredens van Elliott Brood en Tré Burt vinden nog wel plaats op zondag 21 april. Meer informatie daarover vind je hier. Kaartkopers hebben inmiddels bericht ontvangen.

Het is weer die tijd van het jaar: de eerste namen voor Roots of Heaven Festival 2024 zijn bekend! Op zondag 21 april kun je genieten van The Dawn Brothers, Dieter van der Westen, Elliott BROOD, Pitou en Tre Burt. De rest van het programma maken we binnenkort bekend.

Roots of Heaven festival is al jaren een begrip in Haarlem. Op 27 april 2003 vond de allereerste editie plaats in Patronaat en in de afgelopen 20 jaar heeft het festival liefhebbers van roots-. folk-, blues-, americana- en countrymuziek weten verrassen met bijzondere artiesten. Zo stonden in het verleden al Damien Jurado, Iron & Wine, Jason Molina, Wovenhand en Blitzen Trapper op het affiche van Roots of Heaven.

Extra informatie
• Vanaf 3 dagen voor de show ontvangen kaartkopers een uitgebreide mail met alle relevante bezoekersinformatie, inclusief het tijdschema.
• Patronaat accepteert alleen betalingen met pin. Bekijk hier alle betaalopties.
• Voor meer informatie over veilige aan- en doorverkoop van je tickets, locker verhuur, de bereikbaarheid en toegankelijkheid van Patronaat, klik hier.

Line-up

Afbeelding voor festival act: Dawn Brothers

Dawn Brothers

Rootsrockers uit Rotterdam die in 2017 de muziekwereld liet schudden met hun debuutalbum ‘Stayin’ Out Late’ waarop duidelijke invloeden te horen zijn van Little Feat, The Band en Creedence Clearwater Revival. Afgelopen zomer brachten ze door met DeWolff met wie ze samen het album ‘Double Cream’ maakten en nu komt er bijna een nieuw album aan waarvan ze ongetwijfeld songs gaan laten horen tijdens Roots of Heaven Festival.
Afbeelding voor festival act: Dieter van der Westen

Dieter van der Westen

Folk en groovy americana gecombineerd met de ritmes en energie van (Noord-)Afrikaanse muziek. Dat is niet alleen een ongekend muzikale melting pot met creativiteit, eigenzinnigheid en unieke ervaringen, maar ook Dieter van der Westen! De muzikant brak in 2017 door met zijn debuutalbum ‘Me And You’ waar niet alleen jeugdhelden als Neil Young en Bruce Springsteen in doorklinken maar waarop ook invloeden van Habib Koité en Manu Chao te horen zijn. Hij tourde al de hele wereld over, maar komt nu dus naar Patronaat.
Afbeelding voor festival act: Elliott BROOD

Elliott BROOD

De Canadezen van Elliott BROOD hebben een eigenzinnige en mysterieuze sound die bij vlagen inspiratie haalt uit de Amerikaanse roots. Zelf noemen ze het opzwepende death country: een mix van vrolijke country, folk en bluegrass met donkere teksten over de hel en verdoemenis. Hun album ‘Days Into Years’ won een JUNO-award en onlangs verscheen hun nieuwe album ‘Town’.
Afbeelding voor festival act: Pitou

Pitou

Al op jonge leeftijd raakte Pitou gefascineerd door klassieke muziek. Zo vond haar vader haar vaak gehurkt bij de radio, scrollend door zenders op zoek naar orkestrale geluiden en koren. Daarna volgde de interesse in pop, rock en gitaar en schreef ze de ene song na de andere. Afgelopen jaar verscheen na twee EP’s haar debuutalbum ‘Big Tear’ waarop zowel die klassieke achtergrond als de liefde voor alternatieve muziek te horen zijn. Met iets minder gitaar dan normaal om zo nog meer vrijheid op het podium te ervaren.
Afbeelding voor festival act: Tré Burt

Tré Burt

Tré Burt groeide op met de soul van Nina Simone, Otis Redding en Marvin Gaye. Door een schoolproject ontdekte hij de muziek van Neil Young, Townes van Zandt, John Prine en Bob Dylan en begon hij met het schrijven van folksongs. In 2018 verscheen debuutalbum ‘Caught ItFrom The Rye’ dat werd gehoord door John Prine en daarna raakte de carrière van de singer-songwriter in een stroomversnelling. Onlangs verscheen zijn laatste werk ‘Traffic Fiction’.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

… de eerste editie van Roots of Heaven Festival plaatsvond in 2003?
… in 2020 en 2021 het festival niet kon doorgaan door corona?
… Elliott BROOD ook in 2007 op de line-up stond?
Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →