Grote evenementafbeelding: Rob Acda Award 2023 Finale

Rob Acda Award 2023 Finale

Wie gaat er naar huis als de grote winnaar van de Haarlemse muziekprijs?
zo 12 mrt 2023
Stage 1
€ 9,50
Deuren: 19:30
Start: 19:30
Vorig evenement

De bloedstollende finale van de Day edities van de Rob Acda Award 2023! Welke kandidaten nemen het tegen elkaar op en wie gaat er vandoor met de Award of de publieksprijs? Kom kijken om de acts aan te moedigen, of om gewoon een geweldige indruk te krijgen van al het talent uit de regio!

De Rob Acda Award is een professionele muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Door deel te nemen aan de competitie krijgen muzikanten de kans om hun muzikale carrière een boost te geven: zij doen podiumervaring op, ontvangen tips en feedback van professionals en gaan potentieel naar huis met een rijk gevuld prijzenpakket met onder andere het kunnen opnemen van een eigen single en een optreden op Bevrijdingspop.

Deze avond zal de grote finale zijn van de Rob Acda Award Day editie. Tijdens deze avond zullen veelbelovende bands, vindingrijke popmuzikanten, the next big thing op de muziekfestivals, upcoming heavy acts, must-see singer-songwriters, en toekomstige festival-headliners het podium nemen.

De finalisten zijn nader te bepalen: de jurywinnaar van elke voorronde en de publiekswinnaar zullen deze avond strijden om die grote prijs. Daarnaast zal de Rob Acda Award Night winnaar optreden.
Programma:
19:30 – deuren open
20:00 – aanvang eerste
23:30 – jury-uitslag

De volgende acts zijn van de voorrondes door naar de finale op 12 maart:
– MarynCharlie
– L’Asset
– Lucas Rens
– Daisy Bellis
– CHAI

Let wel, deze namen staan in willekeurige volgorde, op de avond zelf wordt bepaald wie wanneer speelt. De Rob Acda Award Night winnaar Notulist komt voor jullie ook een set spelen. Daarnaast zal er een gastoptreden plaatsvinden van de winnaar van de Rob Acda Award van vorig jaar: Elliot Boyd.

De Rob Acda Award wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Haarlem, Prins Bernard Cultuurfonds, Het Haarlemsche Muziekfonds, Showrent, Sounds Haarlem en Alphenaar Muziekhandel.

Line-up

Afbeelding voor festival act: MarynCharlie

MarynCharlie

MarynCharlie is een 24-jarige indie/alt pop singer-songwriter uit Amsterdam. Ze groeide op in een thuisstudio, ging van het maken van covers naar het schrijven en opnemen van haar eigen nummers. Op 3FM maakte ze indruk als trending talent en mini-hit met haar single 'Social Battery'. Haar nieuwste EP 'Life is Overwhelming' is uiterst persoonlijk en gaat over alles wat een jongere 'generatie Z' bezighoudt: negatief zelfbeeld, hoge verwachtingen, sociale mediadruk, een onzekere toekomst, een existentiële crisis en nog veel meer. Ze speelde op vele podia in Nederland en neemt het publiek mee op een reis door haar geest.
Afbeelding voor festival act: L’Asset

L’Asset

Een frisse, eigenzinnige art-synthpop artiest, songwriter en producer uit Haarlem. Haar muziek is kleurrijk, flamboyant in de basis, intens, maar nergens zwaar op de hand. Met haar heldere, herkenbare, Britpop-geluid is ze breekbaar maar sterk: puntige vocalen die gepaard met een heart-felt attitude wijzen haar de weg door haar eigen chaos, prikkels en emoties. Rijke, sprankelende synths, groovende baslijnen, extravagant maar intiem, denk glitters en kleuren gecombineerd met een krachtige performance, altijd strevend naar een goede song, aangekleed in eigenzinnigheid.
Afbeelding voor festival act: Lucas Rens

Lucas Rens

Lucas Rens is het pop project gestart door zanger Lucas van Rens, met als band om hem heen drummer Daan Jonker, gitarist Simon Swinkels en bassist Reijer Wildeman. Zij halen hun inspiratie uit artiesten als FINNEAS, Ben Platt en Charlie Puth. De muziek is een mix van
bombastische bedroom pop, persoonlijke singer-songwriter sferen, met een dansbare twist. De band vindt zijn begin in de popscene van Haarlem. Reijer, Simon en Lucas speelden ieder in een act die meedeed met het de Haarlemse Popscene on Tour. En via de conservatoriumstudie van Lucas is Daan erbij gekomen.
Afbeelding voor festival act: Daisy Bellis

Daisy Bellis

Daisy Bellis vertelt je een verhaal dat je meeneemt naar de mythische wereld van Moeder Natuur. Dromerige pianopartijen worden gecombineerd met zware drums en synths geven je het gevoel dat je wortels verder in de aarde zijn gegroeid. De invloed van haar ervaring als koorzangeres is te herkennen in de melodieën. Ze zingt over maatschappelijke onderwerpen als klimaatverandering, politiek maar ook over het vuur in jezelf. Daisy laat je de wereld zien in al haar schoonheid en je voelt de verbinding tussen fictie en menselijkheid. ‘’When we need peace and silence we go back to nature but now it’s time to give peace back to it’’.
Afbeelding voor festival act: CHAI

CHAI

CHAI is ontstaan uit de vriendschap tussen Rasmus Bisschop en Cheyenne Howell. Ze vonden elkaar in hun liefde voor muziek maken, waarbij er een interesse ontstond in het bundelen van hun persoonlijke contrasten. Door elkaar te inspireren met hun verschillende levenslopen en muzikale input creëerde ze CHAI. Een verfrissend geluid dat zij Soulfull Rock noemen. Het is een blend van spices uit de jaren 80 en jaren 90. Ondertussen is CHAI uitgegroeid tot een energieke 5-koppige band.

Wist je dat...

... Joshua Nolet van Chef’Special met zijn eerdere band Funk’Abilities ooit de Rob Acda Award heeft gewonnen?
... Rob Acda de eerste programmeur was van Patronaat en dat deze wedstrijd een eerbetoon is aan zijn visie op de muziek? Hij was een persoon met een vrij uitgesproken mening en zat vol ideeën en idealen over popmuziek.
... de Rob Acda Award bestaat al sinds 1995? Dit jaar organiseert Patronaat alweer de 26e editie van de wedstrijd.
Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →