Grote evenementafbeelding: Rival Schools + Militarie Gun

Rival Schools + Militarie Gun

Exclusieve NL clubshow door cultband rond Walter Schreiffels
wo 5 jul 2023
Stage 2
€ 23,50
Deuren: 20:00
Start: 20:30
Vorig evenement

De show van vanavond gaat gewoon door! De band is zojuist binnengekomen. Wegens de storm kan het lastiger zijn om Patronaat te bereiken via openbaar vervoer. Houd https://www.ns.nl/ in de gaten voor actuele reisinformatie.

Rival Schools is terug! De alternatieve rockband rond New York hardcore veteranen Walter Schreifels (Gorilla Biscuits, Youth of Today, Quicksand), Sammy Siegler (Youth of Today, Judge, CIV), Cache Tolman (Iceburn) en Ian Love (BURN) bracht zo’n twintig jaar geleden een post-hardcore mijlpaal uit met ‘United By Fate’. En dat moet gevierd worden!

Vernoemt naar de gelijknamige CAPCOM Arcade game, is de groep ontstaan als solo-project van Schreifels na de initiële break-up van Quicksand in 1995. De daaropvolgende jaren staan vooral in het teken van demo’s uitwerken en een band bij elkaar zoeken. Het resultaat, debuutalbum ‘United By Fate’, wordt gereleased in augustus 2001, maar sneeuwt onder door 9/11. De release werd opgevolgd door een aantal shows, maar in 2003 valt de band alweer uit elkaar. Desondanks is de plaat uitgegroeid tot een cult-album, dat de tand des tijds makkelijk heeft doorstaan.

Tijdens de korstondige reünie rond de releases van ‘Pedals’ (2011) en Found (2013), is de band in 2013 voor het laatst te bewonderen in Nederland, als support van  Jimmy Eat World. Nu na zo’n 10 jaar komt de band eindelijk terug.

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.

 


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Militarie Gun

Support

Militarie Gun

Met hardcore fenomeen Regional Justice Center in de ijskast, verkent frontman Ian Shelton nieuwe geluiden met Militarie Gun. Op zijn eigen manier zonder rekening te houden met eventuele scenepoints. Check bijvoorbeeld hitje 'Pressure Cooker', dat een ode lijkt aan de 'Madchester'-sound of de nieuwste single 'Do It Faster', waarmee het vijftal definitief bewijst de Band To Watch te zijn.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

De band is vernoemt naar de de gelijknamige CAPCOM Arcade game.
Walter Schreiffels produceerde het debuutalbum 'Shed' van Title Fight.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →