Grote evenementafbeelding: Cinema Caprera: Reinventing Elvis + Cosmic Crooner

Cinema Caprera: Reinventing Elvis + Cosmic Crooner

Films in de openlucht
do 31 aug 2023
Caprera
€ 19,50
Deuren: 19:00
Start: 20:00
Vorig evenement

Caprera, Patronaat & de Schuur presenteren samen deze zomer drie avonden muziekfilms in het prachtige openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Een bijzondere kijkervaring met nieuwe documentaires over iconen uit het binnen en buitenland, elke avond voorzien van een sfeervol muzikaal voorprogramma geprogrammeerd door Patronaat. Deze avond: Cosmic Crooner

In 1968 veranderde de wereld. Elvis Presley, ooit de ‘King of Rock and Roll’, verloor zijn aantrekkingskracht. Zijn beruchte manager, Colonel Tom Parker, wilde de populariteit van Elvis herstellen: een kerstspecial op TV, vol met truien en de Kerstman. Om de special te regisseren, keurden Parker en Elvis allebei de keuze van zender NBC goed, de brutale, jonge, sociaal bewuste rebelse regisseur Steve Binder. Maar Binder had een compleet andere visie voor de Special, één die Elvis enthousiast omarmde – tot groot ongenoegen van Parker. Voor de eerste keer op camera vertelt Binder het ware verhaal van ‘Reinventing Elvis’ en de strijd die resulteerde in de ’68 Comeback Special.

Afbeelding voor support act: Cosmic Crooner

Support

Cosmic Crooner

Cosmic Crooner is Europa’s nieuwste lounge-zanger en songwriter. Door zijn zelfbenoemde ‘Doowop Space Pop’ galmt muziek uit de jaren 60 en 70, maar vooral: iets gloednieuws! De meta teksten maken Cosmic Crooner een toeschouwer van het leven en de door soundtrack beïnvloede muziek neemt je mee naar een andere wereld.

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →