Grote evenementafbeelding: Record Store Day: Heads & Hearts feat. Mike Dudley

Record Store Day: Heads & Hearts feat. Mike Dudley

Een spetterende matinee-tribute aan The Sound
za 23 apr 2022
Stage 3
Deuren: 12:30
Start: 13:00
Vorig evenement

Sounds Haarlem presenteert: Heads & Hearts feat. Mike Dudley en Als de Brandweer. Een spetterende matinee-tribute aan The Sound met onder andere The Sound-drummer Mike Dudley en Spasmodique-zanger Mark Ritsema.

De Britse new wave-groep The Sound was actief gedurende de jaren 80 en kende vooral in Nederland een grote cultstatus met nummers als Winning, I Can’t Escape Myself en Total Recall. De groep heeft een speciale band met Haarlem, waar de in 1999 overleden frontman Adrian Borland eind jaren 80 woonde en de cafés onveilig maakte.

Platenzaak en -label Sounds Haarlem (Likes Vinyl) brengt in samenwerking met Stichting Opposite Direction regelmatig albums uit van Adrian Borland en The Sound. Zo verschenen in 2021 onder andere de albums Will & Testament van The Sound en de verzamelde 2 Meter Sessies van Adrian Borland.

Op Records Store Day 22 wordt de re-release gevierd van het Adrian Borland-album 5:00 AM en verschijnt de The Sound-verzamelaar Counting The Days bij het Britse label Demon.

In het teken van Record Store Day viert een ware all-star band van The Sound-fans de muziek van deze groep, samen met de originele drummer Mike Dudley. De rol van Adrian Borland is daarbij voor Mark Ritsema, frontman van de nog steeds actieve Rotterdamse cultband Spasmodique. Zij worden aangevuld met gitarist Arnold Smits (Raggende Manne), bassist Mike Janmaat en toetsenist Rudi Brussee.

Albums van The Sound en Adrian Borland zijn ook te koop gedurende de middag, met de gelegenheid deze te laten signeren door Mike Dudley.

Laat je vooral ook eerst opwarmen door de prominente Haarlemse coverband Als de Brandweer, met brandende en eigenzinnige versies van het beste uit de jaren 60, 70 en 80. De middag begint om 12.30 uur en entree is helemaal gratis

12:30 open
13:00 – 13:45 Als de Brandweer
14:15 – 15:00 Heads & Hearts feat. Mike Dudley

Wist je dat...

Vanmiddag staat een heuse all-star band op de planken, met leden van Spasmodique en The Sound!
De middag wordt georgansieerd in het kader van Record Store Day

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →