Rob Acda Award – Voorronde 3

Wie gaat er naar huis als de grote winnaar van de Haarlemse muziekprijs?
do 16 feb 2023
Stage 2
€ 9,50
Deuren: 19:30
Start: 20:00
Vorig evenement

De derde voorronde van de Day editie van de Rob Acda Award 2023! Welke kandidaten nemen het tegen elkaar op en wie gaat er vandoor met jurywinst of de publieksprijs? Kom kijken om de acts aan te moedigen, of om gewoon een geweldige indruk te krijgen van al het talent uit de regio!

De Rob Acda Award is een professionele muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Door deel te nemen aan de competitie krijgen muzikanten de kans om hun muzikale carrière een boost te geven: zij doen podiumervaring op, ontvangen tips en feedback van professionals en gaan potentieel naar huis met een rijk gevuld prijzenpakket met onder andere het kunnen opnemen van een eigen single en een optreden op Bevrijdingspop.

Deze avond zullen bands optreden die meedoen aan de Rob Acda Award Day editie: de veelbelovende bands, vindingrijke popmuzikanten, the next big thing op de muziekfestivals, upcoming heavy acts, must-see singer-songwriters, en toekomstige festival-headliners het podium nemen.

De acts van voorronde 3:
– MØDI
– Lucas Rens
– MarynCharlie
– KOLBAK

Programma:
19:30 – deuren open
20:00 – aanvang eerste act
23:00 – jury-uitslag

De Rob Acda Award wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Haarlem, Prins Bernard Cultuurfonds, Het Haarlemsche Muziekfonds, Showrent, Sounds Haarlem en Alphenaar Muziekhandel.

Line-up

Afbeelding voor festival act: MØDI

MØDI

Een mix van alternatieve progressies, experimentele sounds en sfeervolle scapes, dat is hoe je de vierkoppige band MØDI het best kan omschrijven. De Utrechtse band maakt liedjes met progressieve drums en agressieve synths, met melodie op nummer 1. De tracks zetten een duidelijke sfeer en doen denken aan Atoms for Peace, Nine Inch Nails en Radiohead. De band mixt riffs uit de rockmuziek met beats en synths uit de elektronica. Op het podium komt de band het beste tot zijn recht middels een goede chemie die een juiste snaar weet te raken.
Afbeelding voor festival act: Lucas Rens

Lucas Rens

Lucas Rens is het pop project gestart door zanger Lucas van Rens, met als band om hem heen drummer Daan Jonker, gitarist Simon Swinkels en bassist Reijer Wildeman. Zij halen hun inspiratie uit artiesten als FINNEAS, Ben Platt en Charlie Puth. De muziek is een mix van bombastische bedroom pop, persoonlijke singer-songwriter sferen, met een dansbare twist.
De band vindt zijn begin in de popscene van Haarlem. Reijer, Simon en Lucas speelden ieder in een act die meedeed met het de Haarlemse Popscene on Tour. En via de conservatoriumstudie van Lucas is Daan er bij gekomen.
In het hier en nu zijn ze hard bezig met het uitbrengen hun eerste EP, waarvan de eerste single al online staat.
Afbeelding voor festival act: MarynCharlie

MarynCharlie

MarynCharlie is een 24-jarige indie/alt pop singer-songwriter uit Amsterdam. Ze groeide op in een thuisstudio, ging van het maken van covers naar het schrijven en opnemen van haar eigen nummers. Haar bereik groeit snel op Spotify, Instagram en Tiktok, Amazon Prime kocht de rechten op 'Ginger Beer', ze verzorgt de vocalen voor DJ's (Spinning & Musical Freedom etc.) en op 3FM maakte ze indruk als trending talent en minihit met haar single 'Social Battery’. Ze heeft een aantal singles uitgebracht en haar debuut-EP 'Life is Overwhelming' werd uitgebracht op 15 juli 2022 met een grote releaseshow in Cinetol Amsterdam. Haar nieuwste EP ‘Life is Overwhelming’ is uiterst persoonlijk en gaat over alles wat een jong iemand ‘generatie-Z’ bezighoudt: negatief zelfbeeld, hoge verwachtingen, sociale mediadruk, een onzekere toekomst, een existentiële crisis en nog veel meer. Ze speelde op vele podia in Nederland (bijvoorbeeld: Paradiso, Cinetol, Volta, Q factory) en neemt het publiek mee op een reis door haar hoofd.
Afbeelding voor festival act: KOLBAK

KOLBAK

KOLBAK is een alternative rock/indie pop band uit Amstelveen/Uithoorn en staat bekend om hun energieke live optredens. To The Teeth -- hun derde album, geproduceerd door Jan Schenk -- kwam uit in augustus van dit jaar, kreeg lovende recensies en leverde twee top 10-hits op in de IndieXL Free40.

Wist je dat...

... Joshua Nolet van Chef’Special met zijn eerdere band Funk’Abilities ooit de Rob Acda Award heeft gewonnen?
... Rob Acda de eerste programmeur was van Patronaat en dat deze wedstrijd een eerbetoon is aan zijn visie op de muziek? Hij was een persoon met een vrij uitgesproken mening en zat vol ideeën en idealen over popmuziek.
... de Rob Acda Award bestaat al sinds 1995? Dit jaar organiseert Patronaat alweer de 26e editie van de wedstrijd.
Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →