Rob Acda Award – Voorronde 2

Wie gaat er naar huis als de grote winnaar van de Haarlemse muziekprijs?
do 2 feb 2023
Stage 2
€ 9,50
Deuren: 19:30
Start: 20:00
Vorig evenement

De tweede voorronde van de Day editie van de Rob Acda Award 2023! Welke kandidaten nemen het tegen elkaar op en wie gaat er vandoor met jurywinst of de publieksprijs? Kom kijken om de acts aan te moedigen, of om gewoon een geweldige indruk te krijgen van al het talent uit de regio!

De Rob Acda Award is een professionele muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Door deel te nemen aan de competitie krijgen muzikanten de kans om hun muzikale carrière een boost te geven: zij doen podiumervaring op, ontvangen tips en feedback van professionals en gaan potentieel naar huis met een rijk gevuld prijzenpakket met onder andere het kunnen opnemen van een eigen single en een optreden op Bevrijdingspop.

Deze avond zullen bands optreden die meedoen aan de Rob Acda Award Day editie: de veelbelovende bands, vindingrijke popmuzikanten, the next big thing op de muziekfestivals, upcoming heavy acts, must-see singer-songwriters, en toekomstige festival-headliners het podium nemen.

De acts van voorronde 2:
– Daisy Bellis
– Culi.
– DINA
– L’Asset

Programma:
19:30 – deuren open
20:00 – aanvang eerste act
23:00 – jury-uitslag

De Rob Acda Award wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Haarlem, Prins Bernard Cultuurfonds, Het Haarlemsche Muziekfonds, Showrent, Sounds Haarlem en Alphenaar Muziekhandel.

Line-up

Afbeelding voor festival act: Daisy Bellis

Daisy Bellis

Daisy Bellis vertelt je een verhaal dat je meeneemt naar de mythische wereld van Moeder Natuur. Dromerige piano wordt gecombineerd met heavy drums en synths en even je het gevoel alsof je wortels net iets verder de grond ingroeien. Ze zingt over maatschappelijke onderwerpen als klimaatverandering en politiek, maar ook over de kracht die je in jezelf kunt vinden. Daisy laat je niet alleen het mooie van de wereld zien, maar ook de connectie tussen fictie en menselijkheid.
Afbeelding voor festival act: Culi.

Culi.

Culi., ofwel Philip Kniese, is een 19-jarige indie artiest uit Uitgeest. In 2019, op 16-jarige leeftijd, bracht Culi. zijn eerste single, ‘Change’ uit, gemaakt op zijn zolderkamer met niets meer dan een gitaar, een laptop en opname-apparatuur. Hierop volgden verschillende singles, waaronder het succesvolle nummer ‘Acid Tears’ – wat inmiddels meer dan twee miljoen keer is gestreamd op Spotify – het EP ‘Where is Olivia Summers?’ en de meest recente single 'Eighteen.' Zijn muziek is een mix van indiepop en RnB, en te herkennen aan de onverwachte elementen. Om zichzelf verder te ontwikkelen, is Culi. sinds 2020 student Creative Artist aan het Conservatorium Haarlem.
Afbeelding voor festival act: DINA

DINA

Met haar subtiele, heldere stem en ongefilterde lyrics neemt DINA je mee met haar persoonlijke, zwoele liedjes, met onschuldig lijkende fantasieën die tegelijkertijd realistisch zijn. Muziek die je laat zweven, warm en verfijnd. Een beetje jazz, soul en soms zelfs wat hiphop, maar alles op haar kwetsbare manier. Songs vol harmonieën en dansende melodieën die een gevoel van een zondagochtend in de lente oproepen, met zingende vogels en de geur van koffie.
Afbeelding voor festival act: L’asset

L’asset

L'Asset: Een frisse, eigenzinnige art-synthpop artiest, songwriter en producer uit Haarlem. Haar muziek is kleurrijk, flamboyant in de basis, intens, maar nergens zwaar op de hand. Met haar heldere, herkenbare, Britpop-geluid is ze breekbaar maar sterk: puntige vocalen die gepaard met een heart-felt attitude wijzen haar de weg door haar eigen chaos, prikkels en emoties. De noodzaak is altijd voelbaar: het is haar therapie, haar filter om zichzelf en de wereld om haar heen beter te begrijpen.

L’Asset deinst niet terug voor grote pop-anthems en hoewel 80’s invloeden hier en daar doorschitteren, is haar muziek tijdloos. Rijke, sprankelende synths, groovende baslijnen, extravagant maar intiem, denk glitters en kleuren gecombineerd met een krachtige performance, altijd strevend naar een goede song, aangekleed in eigenzinnigheid.
Inspiratiebronnen zijn David Bowie, Florence + The Machine, Sigrid, Kate Bush en AURORA.

Wist je dat...

... Joshua Nolet van Chef’Special met zijn eerdere band Funk’Abilities ooit de Rob Acda Award heeft gewonnen?
... Rob Acda de eerste programmeur was van Patronaat en dat deze wedstrijd een eerbetoon is aan zijn visie op de muziek? Hij was een persoon met een vrij uitgesproken mening en zat vol ideeën en idealen over popmuziek.
... de Rob Acda Award bestaat al sinds 1995? Dit jaar organiseert Patronaat alweer de 26e editie van de wedstrijd.
Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →