Rob Acda Award – Voorronde 1

Wie gaat er naar huis als de grote winnaar van de Haarlemse muziekprijs?
do 26 jan 2023
Stage 2
€ 9,50
Deuren: 19:30
Start: 20:00
Vorig evenement

De eerste voorronde van de Day editie van de Rob Acda Award 2023! Welke kandidaten nemen het tegen elkaar op en wie gaat er vandoor met jurywinst of de publieksprijs? Kom kijken om de acts aan te moedigen, of om gewoon een geweldige indruk te krijgen van al het talent uit de regio!

De Rob Acda Award is een professionele muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Door deel te nemen aan de competitie krijgen muzikanten de kans om hun muzikale carrière een boost te geven: zij doen podiumervaring op, ontvangen tips en feedback van professionals en gaan potentieel naar huis met een rijk gevuld prijzenpakket met onder andere het kunnen opnemen van een eigen single en een optreden op Bevrijdingspop.

Deze avond zullen bands optreden die meedoen aan de Rob Acda Award Day editie: de veelbelovende bands, vindingrijke popmuzikanten, the next big thing op de muziekfestivals, upcoming heavy acts, must-see singer-songwriters, en toekomstige festival-headliners het podium nemen.

De acts van voorronde 1:
– Oliver Aron
– CHAI
– Phil MEDS
– BANGS

Programma:
19:30 – deuren open
20:00 – aanvang eerste act
23:00 – jury-uitslag

De Rob Acda Award wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Haarlem, Prins Bernard Cultuurfonds, Het Haarlemsche Muziekfonds, Showrent, Sounds Haarlem en Alphenaar Muziekhandel.

Line-up

Afbeelding voor festival act: Oliver Aron

Oliver Aron

Singer songwriter Oliver Aron zet de deur open naar zijn gebroken hart. De autodidacte muzikant maakt opbeurende songs die gedreven worden door lijden en hoop en die een remedie zijn voor hemzelf en voor anderen. Binnenkort verschijnt zijn debuut 'DRAMA KING', die een mix is van pop, indie en rock. Verwacht eigenzinnige melodieën met een grungy sound die maar één thema hebben: het eenzaam dealen met een onbeantwoorde liefde.
Afbeelding voor festival act: CHAI

CHAI

CHAI is ontstaan uit de vriendschap tussen Rasmus Bisschop en Cheyenne Howell. Ze vonden elkaar in hun liefde voor muziek maken, waarbij er een interesse ontstond in het bundelen van hun persoonlijke contrasten.
Cheyenne groeide op in Haarlem met soulmuziek zoals dat van Stevie Wonder, terwijl Rasmus zich bevond in Edinburgh luisterend naar Oasis en Bruce Springsteen. Door elkaar te inspireren met hun verschillende levenslopen en muzikale input creëerde ze CHAI. Een verfrissend geluid dat zij Soulfull Rock noemen. Het is een blend van spices uit de jaren 80 en jaren 90. Ondertussen is CHAI uitgegroeid tot een energieke 5 koppige band.

CHAI vindt het belangrijk om een safe-space te creëren voor mensen om hen te laten inspireren en hunzelf te kunnen ontdekken op de manier waarop CHAI dat ook heeft kunnen doen.
Afbeelding voor festival act: Phil Meds

Phil Meds

Muziek is medicatie; de beste heler van emotionele schade. Vanuit deze gedachte maakt rapper, producer, spoken word-artiest en tekstschrijver Phil MEDS zijn muziek. Met zijn diepzinnige teksten en dromerige producties weet Phil zich meester te maken van allerlei verschillende uitingen en stromingen, en zijn stempel achter te laten in alles wat hij aanraakt. Zijn gevarieerde live act bestaat uit een combinatie van hiphop en spoken word, in een gebalanceerde mix van live instrumentatie en elektronische beats.
Afbeelding voor festival act: Bangs

Bangs

Met elk liedje dat Bangs schrijft, probeert ze iets te veranderen. Klein of groot, dat maakt eigenlijk niet uit. Bangs gelooft namelijk dat verandering iets is waar we niet bang voor hoeven te zijn. Ze windt er geen doekjes om, want verandering is dealen met realiteit. Met alle ups en downs die daarbij horen. Bangs stopt haar liedjes in een jasjes van pop, elektronica en folk en haar krachtige, emotionele stem raakt je daarbij diep in je ziel.

Wist je dat...

... Joshua Nolet van Chef’Special met zijn eerdere band Funk’Abilities ooit de Rob Acda Award heeft gewonnen?
... Rob Acda de eerste programmeur was van Patronaat en dat deze wedstrijd een eerbetoon is aan zijn visie op de muziek? Hij was een persoon met een vrij uitgesproken mening en zat vol ideeën en idealen over popmuziek.
... de Rob Acda Award bestaat al sinds 1995? Dit jaar organiseert Patronaat alweer de 26e editie van de wedstrijd.
Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →