Grote evenementafbeelding: Rob Acda Award – Night Edition

Rob Acda Award – Night Edition

Wie gaat er naar huis als de grote winnaar van Night editie?
do 9 feb 2023
Stage 2
€ 9,50
Deuren: 19:30
Start: 19:30
Vorig evenement

De voorronde en finale van de Night editie van de Rob Acda Award 2023! Welke kandidaten nemen het tegen elkaar op en wie gaat er vandoor met jurywinst of de publieksprijs? Kom kijken om de acts aan te moedigen, of om gewoon een geweldige indruk te krijgen van al het talent uit de regio!

De Rob Acda Award is een professionele muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Door deel te nemen aan de competitie krijgen muzikanten de kans om hun muzikale carrière een boost te geven: zij doen podiumervaring op, ontvangen tips en feedback van professionals en gaan potentieel naar huis met een rijk gevuld prijzenpakket met onder andere het kunnen opnemen van een eigen single en een optreden op Bevrijdingspop.

Deze avond zullen bands optreden die meedoen aan de Rob Acda Award Night editie: we verwelkomen de ambassadeurs van de nacht: producers, DJ’s, rappers, spoken word en live-electronica die het beste tot z’n recht komt in het donker, in een volgepakte club of uitzinnige festivalweide!

De acts van de Night editie:
– RED SHADES
– Notulist
– Kankie Christus
– SIDECITY
– Salutingrome

Programma:
19:30 – deuren open
20:00 – aanvang eerste act
23:30 – jury-uitslag

De Rob Acda Award wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Haarlem, Prins Bernard Cultuurfonds, Het Haarlemsche Muziekfonds, Showrent, Sounds Haarlem en Alphenaar Muziekhandel.

Line-up

Afbeelding voor festival act: Red Shades

Red Shades

Red Shades is de stem van een verwaarloosde generatie die zich door de onzekere en turbulente tijden navigeert van een jongvolwassene, ondersteund met futuristische sounds en meeslepende zang en teksten. Gemuteerde beats, verhalende r&b en hemelse auto-tuned vocals voeren de boventoon van hun sound. Laat je overspoelen door deze avant-garde boyband en hiphop-collectief met euforie, waanzin en futurisme.
Afbeelding voor festival act: SIDECITY

SIDECITY

Het collectief SIDECITY bestaande uit LVRCH, STNNA, KHAN QUEST en SAMMAS zijn individuele artiesten die ook als groep muziek uitbrengen. Met een geschiedenis met bandjes in de metal scene, besloten STNNA en KHAN QUEST over te gaan op het mengen van hiphop en metal. Anno 2019 is SIDECITY opgericht doordat STNNA en SAMMAS elkaar vonden via een facebook bericht. hoewel zij elkaar al van de middelbare school kennen, was er een sterke muzikale klik. STNNA introduceerde SAMMAS aan LVRCH (Die nieuw was in de muziek) en aan KHAN QUEST. Meerdere projecten zijn uitgebracht zoals onder andere de VOODOOVOLK serie.
Afbeelding voor festival act: Salutingrome

Salutingrome

Salutingrome begon als uitlaatklep voor de solo-experimenten van Zamity Mitelembe, maar is nu gefermenteerd tot een waardige rockband. Het project begon met de weltzschmerz van folk en de apathische ethos industrieel getinte muziek, maar evolueerde al snel naar iets met meer waarde. Zonder de dramatische oorsprong achter zich te laten, speelt de band een snedige, evocatieve smeltkroes van noise-rock, post-punk en blues. Volgens sommigen zijn ze één van de meest uitdagende bands van nu om live te aanschouwen.
Afbeelding voor festival act: Kankie Christus

Kankie Christus

Kankie, onderweg naar Piratenplaneet. De grootste rockstar.
Afbeelding voor festival act: Notulist

Notulist

Noah is nog maar 14 jaar, maar al 3,5 jaar bezig met het maken van muziek. Hij schrijft zijn teksten zelf en wil het in zijn raps positief en vriendelijk houden. Hij behaalde de finale van Holland's Got Talent S11 en treedt op onder de naam Notulist. Waarom? Een Notulist is iemand die dingen opschrijft en dat is precies wat Noah met zijn teksten doet.

Wist je dat...

... Joshua Nolet van Chef’Special met zijn eerdere band Funk’Abilities ooit de Rob Acda Award heeft gewonnen?
... Rob Acda de eerste programmeur was van Patronaat en dat deze wedstrijd een eerbetoon is aan zijn visie op de muziek? Hij was een persoon met een vrij uitgesproken mening en zat vol ideeën en idealen over popmuziek.
... de Rob Acda Award bestaat al sinds 1995? Dit jaar organiseert Patronaat alweer de 26e editie van de wedstrijd.
Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →