Grote evenementafbeelding: Popronde

3VOOR12 STAGE
19:30 zaal open
20:00 Philine
21:00 Mood Bored
22:15 Marathon

POPRONDE HAARLEM AFTERPARTY
23:30 Bumble B. Boy
00:30 IKIGA
01:30 Shaemless

Popronde

Eén dampende avond voor de nieuwe generatie popmuzikanten
za 8 okt 2022
Stage 2
Deuren: 19:30
Start: 20:00
Vorig evenement

Dit jaar presenteert Patronaat wederom het nieuwste talent tijdens de Popronde Haarlem. De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen.

De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied – buiten de mainstream om – in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ’n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd.

Dit jaar presenteert Patronaat  Philine, Mood Bored en Marathon in samenwerking met 3voor12. Op de afterparty staan Bumble B. Boy, IKIGA en Shaemless. En dat allemaal tussen 19:30 tot 03:00.

Bekijk het volledige tijdschema voor alle locaties hier: https://www.popronde.nl/steden/haarlem


Bezoek de website

3VOOR12 STAGE
19:30 zaal open
20:00 Philine
21:00 Mood Bored
22:15 Marathon

POPRONDE HAARLEM AFTERPARTY
23:30 Bumble B. Boy
00:30 IKIGA
01:30 Shaemless

Line-up

Afbeelding voor festival act: Bumble B. Boy

Bumble B. Boy

Bumble B. Boy is een mislukte kinderfeest-entertainer en hoopt groot te worden in de Nederlandse muziekscene met zijn kenmerkende mix van energieke solo-live-optredens en rare punk. Verwacht niets en sta open voor alles van Bumble B. Boy als hij stuiptrekkend op het podium staat tot ritmische punkbeats en grillige popmelodieën. Ouders, laat het uw kinderen zien! Kinderen, vertel het je ouders!
Afbeelding voor festival act: IKIGA

IKIGA

IKIGA laat alternative pop horen, zoals Japanners ramen presenteren: tasty as f*ck! IKIGA's eerste single werd gefeatured 3 officiële Spotify playlists: ‘Rock the World’, ‘New Music Friday Japan’ en ‘J-tracks Brand New’. IKIGA maakt feelgood post-punk met dirty drums en veel gitaarwerk, een combinatie van catchy songs en ongebruikelijke arrangementen.
Afbeelding voor festival act: Marathon

Marathon

Marathon moet net als deelnemers van de hardloopwedstrijd regelmatig van de blaren bekomen. Blaren die ontstaan door spel vol overgave, maar ook symbool staan voor de blaren waar hun generatie steeds vaker op moet zitten. Met een explosieve mix van shoegaze en postpunk uit Marathon hun frustratie over de steeds groter wordende tweedeling in de maatschappij.
Afbeelding voor festival act: Mood Bored

Mood Bored

Een stiekem traantje wegpinken terwijl de moshpit je alle kanten op sleurt. Dat is wat je kan verwachten bij een Mood Bored show. Met poppy hooks, punky basslines en rauwe gitaren maakt de band nostalgische liedjes over het vinden van je plek in een wereld waar alles verneukt lijkt te zijn.
Afbeelding voor festival act: Philine

Philine

De Rotterdamse Philine opende dit jaar shows van o.a. Froukje, Maaike Ouboter en Tim Dawn. Met haar muziek geïnspireerd door artiesten als Holly Humberstone, The War On Drugs en Phoebe Bridgers, haar heldere hoge stem en oprechte teksten laat Philine een indruk achter.
Afbeelding voor festival act: Shaemless

Shaemless

Shaemless is een vierkoppige Postpunk band uit Nijmegen. De jeugdvrienden zetten intense met zweet doorweekte shows neer geïnspireerd door bands als The Stooges en The Birthday Party. Het geluid wat hier vrij komt is ruw, energiek, noisy, en dynamisch. Met hun recentelijk verschenen debuut plaat ‘SUUZ’ klinkt de band scherper dan ooit.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Jaarlijks worden ca 100 acts uit de meer dan 1000 aanmeldingen geselecteerd.
Aan het einde van een jaar Popronde's krijgt de populairste act de Paul Smits Award uitgereikt.
Alumni zijn acts als Kensington, Jeangu Macrooy, Racoon, Chef'Special, Pip Blom, WIES, NONA en meer.

Onze favoriete tracks

Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →