Grote evenementafbeelding: Pop College Tour 2024

Pop College Tour 2024

Aanstormend talent vanuit het hele land
vr 22 mrt 2024
Stage 2
Deuren: 19:30
Start: 19:30
Vorig evenement

In Pop College Tour krijgen de beste onbekende acts van zes Nederlandse conservatoria de kans om zich samen te laten ontdekken. Dit pakket met aanstormend talent bestaat uit Ellece, Hardslag, Jacob, LLouise, Morèl en Yan Lâle.

De zes zorgvuldig geselecteerde acts trekken in een week van poppodium naar poppodium om zich te presenteren aan nieuw publiek en industrie om zich in de kijker te spelen. In 6 keer 20 minuten speeltijd nemen de bands je in sneltrein vaart mee in verschillende genres en energieën. Elke dag heeft een andere afsluiter, namelijk de lokale band van die avond.

Pop College Tour wordt gepresenteerd door ArtEZ Popacademie Enschede in samenwerking met Codarts Pop Rotterdam, Conservatorium Haarlem, Fontys Rockacademie Tilburg, Conservatorium van Amsterdam popadfeling en HKU Utrechts Conservatorium Jazz & Pop.

Line-up

Afbeelding voor festival act: Yan Lâle

Yan Lâle

De in Amsterdam gevestigde Yan Lâle verkent de diepten van psychedelische klanklandschappen. Aangevoerd door boeiende Engelse en Turkse zang, vermengt de band veel traditionele invloeden en culturen. Hun liveoptreden neemt het publiek mee op een reis naar andere werelden. Met hun magische optreden in Paradiso wisten ze het publiek te overdonderen en bereikten ze de finale van de Amsterdamse Popprijs, die in de Melkweg werd gehouden. In de eerste maand van 2024 speelden ze een showcase tijdens ESNS. Het staat vast dat Yan Lâle blijft zorgen voor opschudding in de muziekscene. Deze multiculturele opkomende band heeft zojuist hun tweede single A Touch of Darkness uitgebracht, die gevolgd zal worden door een derde en uiteindelijk zal resulteren in een EP in de komende maanden van 2024.
Afbeelding voor festival act: Morèl

Morèl

MORÈL maakt alternatieve pop voor buitenbeentjes. MORÈL is een verkennende songwriter die liedjes schrijft gebaseerd op persoonlijke ervaringen in haar leven om anderen te helpen begrijpen. Ze introduceert een nieuw geluid in de muziekscene: modern, maar teruggrijpend op eerdere muziekgenres, met net een vleugje inspiratie uit mediterrane klanken. MORÈL is poëtisch, scherp en rebels. Ze neemt je mee op de reis van anders zijn met haar opruiende liedjes naar zelfacceptatie. MORÈL bracht haar eerste single "if i would be a man" uit op 28.10. Deze single zal opnieuw verschijnen op haar debuut-EP "OPHIDIAN", die gepland staat om in april uit te komen.
Afbeelding voor festival act: Jacob Drescher

Jacob Drescher

De in Amsterdam gevestigde Jacob Drescher is een muzikant en songwriter wiens muziek het best omschreven kan worden als de soundtrack voor "zitten in een kas tijdens een regenbui midden in de zomer".

Schrijvend vanuit eerdere ervaringen zullen Jacobs liedjes je doen herleven hoe het is om op te groeien, verliefd te worden, vrienden te verliezen en nieuwe te vinden. Je gedachten klaren en je meesleuren naar de kleine dingen in het leven die het zo speciaal maken. Live op het podium vult Jacob zijn liedjes met vintage gitaarklanken en dromerige vocale harmonieën, laag voor laag spanning opbouwend. De ondersteuning van zijn band biedt een ruwe Alt-geïnfuseerde rauwheid die je misschien niet zou verwachten. Al zijn liedjes maken in zijn caravanstudio omringd door de natuur, is zijn manier om een duurzaam, creatief en vrij leven in muziek te leiden.
Afbeelding voor festival act: Ellece

Ellece

Ellece opent deuren met haar toegankelijke popsound. Geïnspireerd door artiesten zoals James Bay, Maren Morris & Ilse DeLange, zet deze 21 jarige singer-songwriter levenservaringen om in muziek en vormt een inspiratie op het gebied van zelfreflectie en veerkracht. Op 12-jarige leeftijd begon Ellece oftewel Emily van Elleswijk, met het schrijven van nummers. Haar talent werd opgepikt door Kunstbende en op 14-jarige leeftijd won ze de 1e prijs Muziek voor de provincie Noord-Brabant. Er volgde een landelijke finaleplaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Tijdens haar studie aan de Rockacademie heeft ze haar 5-koppige band leren kennen, met wie ze nu een energiek geheel vormt. Een geheel dat vanuit emotie, de perfecte vertaalslag maakt tussen invloeden pop, rock & americana. In mei van dit jaar brengt Ellece haar debuut EP uit, genaamd 'Unsteady'.
Afbeelding voor festival act: LLouise

LLouise

Geboren in Berlijn, maar grotendeels gevormd door haar nomadische jeugd door heel Europa, is de songwriter/multi-instrumentalist LLouise een indie-popartiest in opkomst. Met invloeden zo gevarieerd als haar opvoeding, is de muziek van LLouise beschreven als "waterachtig en delicaat", wat een intieme blik biedt op menselijke connectie en zelfonderzoek door meesterlijk elementen van pop te combineren met de eigenzinnigere, vreemdere werelden van jazz en flamenco.

Haar debuut-EP White Linen werd uitgebracht aan het begin van 2023, en ze staat op het punt om te beginnen met het opnemen van haar debuutalbum, Trick Of The Light. Eerdere optredens omvatten shows in Cloud 9 Tivoli Vredenburg en het ZIMIHC Theater Zuilen, waarbij ze in laatstgenoemde dook in interdisciplinaire samenwerking met een theaterlichttechnicus om de verhaallijn van de show te ondersteunen.
Afbeelding voor festival act: Hardslag

Hardslag

“Hardslag” is een powertrio uit Enschede met maar één doel voor ogen. Zo veel mogelijk zalen, kelders, kroegen, festivals en establishments tot de grond afbreken met hun combi- natie van hiphop, electropop en punk-mentaliteit. Frontman Ruben, bassist Jelle en drummer Merlin kwamen samen vanuit een collectief gevoel van “het gehad hebben” en besloten dit gevoel om te zetten in muziek. Ze zijn het met veel dingen niet eens, maar pre- tenderen niet de waarheid te bezitten. Dat doet er ook niet toe, als je maar lang genoeg blijft schoppen valt er vanzelf wel iets om. In plaats van oplossingen brengt “Hardslag” je een avond gehoord worden over je frustraties met de staat, de rijken en je ex. Alle drie de bandleden behoren tot de “verloren generatie” en zien voor hun ogen hun kansen in rook opgaan. Dit is precies de groep mensen die “Hardslag” wil aanspreken en een hart(d) onder de riem steken.

Jullie zijn niet alleen, wij zijn er ook klaar mee. En wat datgene is? Dat zien we later wel.

Kom in de stemming!

Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →