Grote evenementafbeelding: Pop College Tour

Pop College Tour

Kom nieuw talent ontdekken!
di 22 mrt 2022
Stage 2
Deuren: 18:00
Start: 18:30
Vorig evenement

In Pop College Tour krijgen de beste onbekende bands van 6 Nederlandse conservatoria de kans om zich samen te laten ontdekken. Dit pakket met aanstormend talent bestaat uit noa and a band called S.A.M., JOBIM, Lance Preister, Oh Whale, Cloud Cafe en LOE.

De 6 zorgvuldig geselecteerde bands trekken in een week van Poppodium naar Poppodium om zich te presenteren aan nieuw publiek en industrie om zich in de kijker te spelen. In 6 x 20 minuten speeltijd nemen de bands je in sneltrein vaart mee in verschillende genres en energieën. Elke dag heeft een andere afsluiter, namelijk de lokale band van die avond.

Pop College Tour wordt gepresenteerd door ArtEZ Popacademie Enschede in samenwerking met Codarts Pop Rotterdam, Conservatorium Haarlem, Fontys Rockacademie Tilburg, Conservatorium van Amsterdam popadfeling en HKU Utrechts Conservatorium Jazz & Pop.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: JOBIM

Support

JOBIM

JOBIM mixt dansbare popmuziek met elektronische clubsounds in een super sexy live-act. Een show vol energie, extase en dynamische nu-disco.
Afbeelding voor support act: noa and a band called S.A.M.

Support

noa and a band called S.A.M.

Stap in de wereld van de 21-jarige zangeres/producer noa. Geboren in een tijd waarin de wereld langzaam digitaler is geworden, schrijft noa liedjes over jezelf in de hand hebben en volwassenheid tegemoet zien. Samen met een band genaamd S.A.M brengen ze futuristische R&B.
Afbeelding voor support act: Lance Priester

Support

Lance Priester

Van kinds af aan is er geen dag geweest dat Lance niet zong. Ook in de (kleuter)klassen op de Vrije School werd heel veel gezongen. Geïnspireerd door artiesten zoals Muse, Imagine Dragons en Tamino, geeft Lance de luisteraar een kijkje in zijn innerlijke wereld. Met een ongewone match van verschillende invloeden combineert hij zijn emotionele teksten. Hij houdt van uitdaging en dat hoor je ook terug in zijn muziek.
Afbeelding voor support act: Oh Whale

Support

Oh Whale

Noisy, hard en eigenwijs. Oh Whale leidt je van subtiele en intieme momenten naar ruige uitbarstingen. Invloeden van Radiohead, The National and Sonic Youth geven Oh Whale hun unieke sound. Wanneer je je net op je gemak begint te voelen door kalmerende vocalen word je overspoeld van woeste zeeën van reverb en distortion.
Afbeelding voor support act: Cloud Cafe

Support

Cloud Cafe

Cloud Cafe maakt melodieuze folk noir liedjes, ondersteund door organische drums en gekleurd met gruizige bas en gitaar sounds. De band uit Amsterdam/Haarlem kwam in de zomer van 2020 voor het eerst samen in en is nu bezig met de opnames van hun debuut EP.
Afbeelding voor support act: LOE.

Support

LOE.

Het wegglijden van tijd, de wereld in je hoofd en het vinden van balans. Dit zijn onderwerpen waar LOE. in haar Nederlandstalige nummers over vertelt. Via eerlijke vocals, spoken word en dromerige klanken neemt ze je mee in de Indie Pop muziek met invloeden uit Jazz en Kleinkunst.

Kom in de stemming!

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →