Grote evenementafbeelding: Peter Doherty: Stranger In My Own Skin• SCHUUR

Peter Doherty: Stranger In My Own Skin• SCHUUR

Rauw en intiem portret van punk poëet Peter Doherty
vr 10 nov 2023
SCHUUR
€ 13,50
Deuren: 21:00
Start: 21:00
Vorig evenement

Een samenwerking die als muziek in de oren klinkt! De muziek- en filmprogrammeurs van de Schuur en Patronaat slaan de handen ineen voor een afwisselende serie aan muziek gerelateerde films, met op 10 november een speciale vertoning van de documentaire over het leven van de Engelse rockster Peter Doherty (voorheen Pete Doherty) en de worsteling met zijn harddrugs verslaving, die inmiddels achter hem ligt.

Regisseur en muzikant Katia deVidas – tevens partner van Peter Doherty – filmde hem over een periode van tien jaar. Dit rauwe en intieme materiaal vormt nu de bron voor de 90 minuten durende film. Deze documentaire toont de zanger/tekstschrijver van The Libertines in zijn neergang naar de hel, net toen zijn populariteit een hoogtepunt bereikte. Geleid door Doherty’s emoties en poëtische woorden, maken we zijn moedige strijd om zijn demonen te overwinnen mee.

De film wordt ingeleid door Jasper Leijdens, DJ bij KINK en groot fan van Doherty en zijn bands Babyshambles en The Libertines. Na afloop draait DJ-duo Charlie Avalon indie tunes in het Schuur Café.

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →