Grote evenementafbeelding: Sounds Haarlem presents Memorial for Paul

Sounds Haarlem presents Memorial for Paul

We vieren het leven van vriend, mentor en baas Paul Kamp
za 29 apr 2023
Stage 2
Deuren: 19:00
Start: 19:00
Vorig evenement

Al jarenlang is Sounds Haarlem dé platenzaak van Haarlem. Met als hét gezicht van de winkel de eigenaar Paul Kamp. Ter nagedachtenis aan Paul organiseert Sounds Haarlem een avond waarin zijn leven wordt gevierd. Van 19:00 tot 00:00 uur kan je genieten van verschillende bands en muziek, afkomend van het Sounds label “Sounds Haarlem Likes Vinyl”, het levenswerk van Paul.

Het wordt een toffe get-together voor muziek- en vinyl liefhebbers uit Haarlem met The Stomp Brothers, The Cold Vein, Heads & Hearts en Spasmodique. De toegang is gratis, maar wegens beperkt plek werken we met een gastenlijst. Stuur een mailtje naar soundshaarlem@gmail.com om een plek op de gastenlijst te bemachtigen en verzekerd te zijn van toegang tot het evenement. Ter nagedachtenis aan Paul is er een fundraiser opgezet voor het KWF.  Indien je een donatie kan en wil maken, klik dan hier!


Bezoek de website

Line-up

Spasmodique

Spasmodique is een Rotterdamse cultband die al meer dan 40 jaar meedraait. De band is al decennia omhuld in de mystiek van hun obscure nummers en meedogenloze live reputatie, die wordt gekarakteriseerd door een bezwerende mengeling van rock en postpunk, gedomineerd door gitaren en hypnotiserende, strakke ritmes. Duistere vocalen en een gevaarlijke sfeer hangen over de nummers heen als een mistige nacht met een volle maan. De muziek voelt zo onveilig als een messengevecht in een bikers kroeg.

The Stomp Brothers

Het Haarlemse duo The Stomp Brothers spelen een eclectische (semi-) akoestische mix van o.a. folk-blues (jaren ‘20/’30), jazz, surf, krautrock en sixties-pop. Dit alles overgoten met een flamenco-sausje. In de muziek komen Mississippi John Hurt, Doc Watson, Thelonious Monk, Cannonball Adderley, Django Reinhardt, Eric Satie, Randy Newman,The Chantays, Bob Dylan,The Byrds en wie al niet samen.

Heads & Hearts

Heads & Hearts geven onder leiding van Spasmodique-zanger Mark Ritsema een spetterende tribute aan The Sound.
De Britse new wave-groep The Sound was actief gedurende de jaren 80 en kende vooral in Nederland een grote cultstatus met nummers als Winning, I Can’t Escape Myself en Total Recall. De groep heeft een speciale band met Haarlem, waar de in 1999 overleden frontman Adrian Borland eind jaren 80 woonde en de cafés onveilig maakte.

The Cold Vein

The Cold Vein zijn Nederlands nieuwste aanwinst in de categorie orensnijders en nekkenbrekers met zijn stevige noise rock. De band is ontstaan vanuit de uiteengevallen noise bands Udarnik en Lawine. De instrumentale demo valt in de schoot van Patrick Tilon (Rudeboy van Urban Dance Squad), die bij het horen van de stortvloed aan noise en rock meteen enthousiast wordt. Met zijn toevoeging als frontman is The Cold Vein compleet. Verwacht gevaarlijke, intense, maar vooral superdikke noise rock waar je oren nog lang van klapperen.

Johnny Laporte

Johnny Laporte, Barrelhouse gitarist, heeft in de afgelopen veertig jaar een gedegen reputatie opgebouwd. Opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame, internationaal bekend en één van de grondleggers van het succes van bluesgitarist Albert Collins in Europa en Amerika.
Met zijn puntige, maar altijd melodieuze, manier van spelen heeft Johnny Laporte zichzelf een onmiskenbaar eigen geluid toegeëigend. Verwacht een dynamisch, energiek optreden die je meevoert langs de gerafelde randen van de blues.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Voordat hij zijn eigen zaak kreeg in de Grote Houtstraat had Kamp al zo’n dertig jaar ervaring in platenwinkels.
In 2013 begon Kamp ook een platenlabel: Sounds Music Likes Vinyl.
Ruim vijftig platen bracht Kamp uit. Van Sue the Night tot Gotcha! en van Bob Fosko tot The Stomp Brothers.
Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →