Grote evenementafbeelding: Paul Carrack • PHIL

Paul Carrack • PHIL

Britse zanger met de Golden Voice en vele hits op zijn naam
zo 21 Mei 2023
Philharmonie
Deuren: 19:00
Start: 20:00
Vorig evenement

Na het verlaten van school op 15-jarige leeftijd had Paul Carrack maar één doel in het leven: onderweg zijn en in een band spelen. In een verbazingwekkend gevarieerde en bevredigende carrière heeft de in Sheffield geboren zanger, songwriter en autodidactische multi-instrumentalist honderdduizenden, zo niet miljoenen kilometers afgelegd om die droom na te jagen. Touren en live optreden zit in zijn DNA.

Paul’s ‘Golden Voice’ staat bekend om wereldhits als ‘How Long’, ‘Tempted’, ‘Over My Shoulder’ en de voor een Grammy genomineerde ‘Living Years’. Door zijn samenwerkingen als toetsenist verscheen hij op tal van opnames en tournees met onder meer Eric Clapton, Ringo Starr, Elton John, BB King. Zijn liedjes zijn opgenomen door The Eagles, Linda Rondstadt, Michael McDonald, Tom Jones en Dian Ross.

Na 18 maanden lockdown waarin hij een nieuw album ‘ONE on ONE’ heeft opgenomen, een geweldige set van 9 soulvolle nieuwe composities en een geweldige cover ‘Behind Closed Doors’, keert Paul terug naar het podium met zijn fantastische 6-koppige band. Een avond om niet te missen, gepresenteerd door PHIL Haarlem en Patronaat.

Extra informatie
Het optreden van Paul Carrack vindt plaats in PHIL Haarlem, waarbij er vrije plaatsen worden gehanteerd. Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Celine Cairo

Support

Celine Cairo

Celine Cairo is een Amsterdamse singer-songwriter wiens muziek het best te omschrijven is als sophisticated indie pop. Ze debuteerde met een door Fink opgenomen EP, bracht in 2016 haar debuutalbum "Free Fall” uit en won daarmee de Zilveren Notenkraker. Met haar gelaagde melancholie en aangrijpende stem stond ze in het voorprogramma van o.a. HAEVN, Dodie, Asgeir en Alex Vargas. Daarnaast stond ze op ESNS en verkocht ze onder meer Bitterzoet uit.

Op 27 augustus 2021 kwam haar nieuwe album 'Overflow' uit. Het resultaat is een sterk popalbum met daarop een mix van akoestische instrumenten, subtiele elektronica en haar kenmerkende stem. Celine’s verhalende lyrics over opgroeien in een snel veranderende en digitaliserende wereld zijn de kers op de taart.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

… Paul Carrack doorbrak als frontman van de band Ace?
… hij als sessiemuzikant heeft getourd met Elton John, BB King en The Smiths?
… de BBC de documentaire ‘Paul Carrack: The Man with the Golden Voice’ over hem maakte?

Onze favoriete tracks

" width="100%" height="352" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →