Grote evenementafbeelding: Patronaat presenteert: Oasis Knebworth 1996 @ Schuur

Patronaat presenteert: Oasis Knebworth 1996 @ Schuur

do 23 sep 2021
Toneelschuur
€ 12,50
Deuren: 21:00
Start: 21:00
End: 00:00
Vorig evenement

Een samenwerking die als muziek in de oren klinkt!

De muziek- en filmprogrammeurs van Schuur en Patronaat slaan de handen ineen om komend seizoen een veelzijdig, verrassend en zeer muzikaal filmprogramma samen te stellen. Komende tijd presenteren zij samen een selectie documentaires en speelfilms die je gezien móet hebben als echte concertliefhebber.

De eerste film die is geselecteerd, is Oasis Knebworth 1996. Deze film wordt eenmalig vertoond op de releasedag 23 september en krijgt een bijzonder randprogramma dat is samengesteld door Patronaat en Schuur. De film Oasis Knebworth 1996 gaat over de dagen dat 250.000 jonge, uitgelaten muziekfans samenkwamen in Knebworth Park om Oasis te zien optreden. Dit waren niet zomaar twee shows: ze worden gezien als de absolute mijlpaal in de geschiedenis van Britpop. Records werden gebroken: de concerten waren binnen een dag uitverkocht, en maar liefst 2,5 miljoen mensen (2% van de Britse bevolking) probeerde tickets te kopen. En hier komt Patronaat om de hoek kijken: het team van Patronaat is dagelijks bezig met concertpromotie, kaartverkoop en het produceren van concerten.. ook voor hen is het moeilijk voor te stellen hoe absurd deze run op kaarten moet zijn geweest! Een betere aftrap voor de samenwerking is haast niet denkbaar. Met veel plezier nodigen de programmeurs je dus uit om deze tijdperk-bepalende shows en de gezichten daarachter te bekijken in de film Oasis Knebworth 1996!

De optredens kwamen in een tijd waarin het Verenigd Koninkrijk langzaam maar zeker uit een lange recessie kroop. Een golf van vertrouwen in eigen kunst en cultuur, die de naam ‘Cool Britannia’ kreeg, verspreidde zich door het land: Oasis’ opkomst weerspiegelde deze hervonden zelfverzekerheid. Met een setlist boordevol absolute hits, zoals Champagne Supernova, Wonderwall en Don’t Look Back in Anger, waren de twee dagen in Knebworth zowel een hoogtepunt in het succes van de band als een mijlpaal voor een hele generatie. Oasis Knebworth 1996 vertelt het verhaal van dat weekend, en van de speciale band tussen Oasis en haar fans. Dit verhaal wordt verteld via de ogen van deze fans, maar ook door aanvullende interviews met de band en de concertorganisatoren. Regisseur Jake Scott stelde de film samen van uren aan concertopnames en nooit eerder vertoonde beelden. Een uitgelaten en op momenten aangrijpende filmische viering van één van de belangrijkste concerten van de afgelopen 25 jaar.

Het voorwoord wordt gedaan door Lisa de Jongh, muziekprogrammeur van Patronaat en Britpopliefhebber en muzikant Yorick van Norden. Beiden keken ze al maanden hals reikend uit naar deze film en in een gesprek vertellen ze wat de muziek van Oasis voor hen heeft betekend, en waarom de documentaire zo bijzonder is.

Kom in de stemming!

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →