Pallbearer + Akelei

Doommetal-kwartet vertolkt succesdebuut 'Sorrow & Extinction' integraal
do 11 aug 2022
Stage 2
€ 20,00
Deuren: 19:30
Start: 20:00

Weinig bands hebben de afgelopen jaren zo’n indruk gemaakt in de wereld van doom metal als Pallbearer. Het Amerikaanse kwartet klopte direct op de deur met de demo uit 2010, die direct opgemerkt werd door de ge├»nformeerde underground. Het was echter het debuut ‘Sorrow & Extinction’ dat twee jaar later voor de definitieve erkenning zorgde.┬á

Ondanks de ‘doom & gloom’ in de lyrics, bandnaam en lome muziek, is ‘Sorrow & Extinction’ een levenslustige, uitbundige, en misschien zelf wel een triomfantelijke plaat. Een die het werk van grootheden als Black Sabbath, Saint Vitus en Candlemass voortzet, maar vooral transcendentaal is als de post-Sleep band Om.

Niet voor niets is de plaat toentertijd uitgeroepen tot ‘Best New Music’ op een platform als Pitchfork, werd de impact vergeleken met platen als The Dillinger Escape Plan’s ‘Calculating Infinity’ en Mastodon’s ‘Remission’ in Decibel Magazine en was het Roadburn Festival er als de kippen bij om de groep het podium te bieden wat ze verdienden. Deze zomer vieren ze de 10-jarige verjaardag van het album door de plaat integraal te vertolken op een select aantal festivals en clubpodia en daarbij slaan ze Haarlem niet over!

 

 


Bezoek de website
Akelei

Support

Akelei

Akelei is een van de onontdekte parels uit de Nederlandse underground. Het in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum 'Het Zwaarte van het Doorstane' (2010) is een prachtig epos met een emotionele en haast breekbare sound doordrenkt met melancholie. Gecombineerd met de Nederlandse lyrics wist de groep rond Misha Nuis een unieke draai te geven aan het doom metal genre. Sinds die tijd is de opvolger niet zonder slag of stoot ontstaan. Desalniettemin presenteerden de Delftse doommaestro's vorig jaar, elf jaar later, een langverwachte opvolger: het wederom bloedmooie 'Een van ons'.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Pallbearer won in 2017 Metal Hammer Golden God award voor Best Underground Band.
The New York Times beschreef de band als "one of the most resonant emotional campaigns in American rock music."
De hoes van 'Sorrow & Extinction' is ontworpen door Sean Reynolds Williams.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →