Grote evenementafbeelding: Afgelast: ORM + Morild

Afgelast: ORM + Morild

Dit evenement is helaas geannuleerd. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht.
do 28 apr 2022
Stage 3
€ 15,00
Deuren: 20:00
Start: 20:00
Vorig evenement

Helaas moeten we je mededelen dat het evenement definitief is afgelast in verband met gezondheidsproblemen. Er komt geen vervangende datum. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht waarin precies staat uitgelegd wat te doen om het aankoopbedrag terug te krijgen. We vinden het vanzelfsprekend ontzettend jammer, maar hopen jullie wel snel weer te mogen ontvangen in Patronaat!

De Deense black metalbands ORM en Morild komen naar Haarlem toe. Twee van de meest interessante nieuwe namen uit de steeds prominenter wordende black metalscene uit Denemarken, die met acts als Myrkur, Møl, Afsky en Slægt zich steeds meer internationaal gaat roeren.

ORM maakt al enkele jaren naam met epische en aangrijpende black metal, met diepe roots in de folklore van geboortegrond op het eilandje Bornholm. Vooral op het tweede album ‘Ir’ laat de groep horen tot wat het in staat is. Twee majestueuze tracks, die elk zo’n 25 minuten klokt, slepen je mee over wild golvende oceanen, uitgestrekte natuurgebieden en stormweer over bergtoppen.

Uiterst goed ontvangen door zowel de pers als het publiek, kreeg ‘Ir’ aandacht van zowel binnen als buiten de metalgemeenschap, wat leidde tot een nominatie bij de prestigieuze Deense muziekonderscheiding “Steppeulven”. Momenteel zit de groep in de studio voor de langverwachte opvolger.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Morild

Support

Morild

Morild (vrij vertaald 'bioluminescerend') debuteert in 2019 met 'Så kom mørket…' waarop de band meeslepende en grauwe blackgaze heeft vastgelegd. Nog indrukwekkender is het releaseconcert in het aquarium 'Den Blå Planet' waar de band in duisternis gehuld, als een soort van zwerm fluorescerende plankton voor het grote glas de plaat integraal uitvoerde.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Morild's albumtitel van 'Så kom mørket...' is eigenlijk een volledig gedicht.
Orm verwijst naar de slang Jörmungandr, die in de Noorse mythologie om de wereld heen ligt en bij elkaar houdt.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →