Grote evenementafbeelding: Afgelast: Okkultokrati

Afgelast: Okkultokrati

Vervaarlijk zwartgeblakerde punk uit het hoge Noorden
zo 26 jun 2022
Stage 2
€ 19,00
Deuren: 19:00
Start: 19:00
Vorig evenement

Helaas is dit evenement vanwege praktische redenen definitief afgelast. Kaartkopers hebben bericht gekregen over restitutie van het ticketgeld.

Als de Noorse band Okkultokrati het podium bestijgt vult de zaal zich met het geluid van een onbekende duisternis in een ijzige nacht met een volle maan waar de messen tegen een natte rots geslepen worden. 

Okkultokrati maakt een zeer uniek merk van door black metal beïnvloede punkrock die nog meer buitenaards klinkt met de toevoeging van beklijvende lagen synths. Een gevolg dat oorspronkelijke gitarist  van de dokter geen snaarinstrumenten mocht spelen en daarom maar met een synthesizer aan de haal is gegaan.

De groep is gesmeed is in de punkscene van Oslo. In hun 15e jaar als band gaat de groep van ene artistieke hoogtepunt naar het andere met twee Noorse Grammy’s voor de meest recente platen ‘Raspberry Dawn’ en ‘La Ilden Lyse’ tot gevolg. In 2021 volgen ze “La Ilden Lyse” op met een split EP samen met het Berlijnse expat trio MAGGOT HEART. Daarover zeggen ze in hun eigen woorden: “Let there be death-defying, soul-shattering, over-the-top, fire-breathing, devil-may-care rock!”


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Maggot Heart

Support

Maggot Heart

Maggot Heart is het geesteskind van de Zweedse gitarist, zangeres en songwriter Linnéa Olsson (ex-Grave Pleasures, ex-The Oath). Aangevuld door bassiste Olivia Airey en drummer Uno Bruniusson, is Maggot Heart is een veelbesproken kracht in de rockscene geworden met hun uitgebreide tours, de Roadburn Redux show in 2021, cross-over hardrockgeluid en punkethos.
Afbeelding voor support act: Nekromantheon

Support

Nekromantheon

Er zijn maar weinig stervelingen die riffs hebben geschreven als Nekromantheon en het ook overleefd hebben. Het meest recente album 'Visions of Trismegistos' voelt als een verloren opus uit de gloriedagen van de jaren '80, toen thrash, death en black metal werden samengesmeed tot één onheilige drie-eenheid. Toch is het een fris en vitaal testament van een band op het toppunt van hun kunnen die boven het maaiveld uitsteekt.

Kom in de stemming!

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →