Grote evenementafbeelding: OHM: Thammuz + Gigatron2000 + Cosmic Debris

OHM: Thammuz + Gigatron2000 + Cosmic Debris

Gepresenteerd door OHM Bookings
vr 15 sep 2023
Stage 3
€ 7,00
Deuren: 19:30
Start: 20:00
Vorig evenement

Een avond vol stoner en doom bands maar dan gemengd met noiserock, shoegaze, pyschedelisch en andere alternatieve genres. Een mini-Roadburn misschien zelfs met wat meer gevestigde namen en underground bands, maar dan in Haarlem. Deze eerste editie vind je op de line-up Thammuz, Gigatron2000 en Cosmic Debris.

Dit evenement is tot stand gekomen met behulp van het VSBFonds, Fonds Cultuurparticipatie, Gemeente Haarlem en de Provincie Noord-Holland. Het valt onder de zogeheten Co-Creator Events, waarbij Patronaat de samenwerking met lokale makers aangaat. Zo biedt Patronaat een divers programma dat aansluit op de wensen van de stad en regio.

Line-up

Thammuz

Het uit Gelderland afkomstige Thammuz timmert al zo’n drie jaar aan de weg en bestaat uit oud-leden van Dreckneck en Fuzzboar. De band nam in één weekend debuutalbum ‘The Great Unknown’ op en belandde daarmee zelfs op de tweede plek in de internationale Doom Charts. Eind vorig jaar verscheen het tweede werk ‘Sons of the Occult’ dat zwaarder en duisterder is dan hun debuut maar wel dezelfde diversiteit heeft.

Gigatron2000

Stampende riffs en heavy grooves die elke fan stoner metal doet snakken naar meer is eigenlijk wel de beste omschrijving voor de instrumentale muziek die Gigatron2000 maakt. Het trio uit Tilburg heeft inmiddels drie albums uit en heeft al op verschillende festivals en podia gespeeld. Nu komen ze naar Patronaat.

Cosmic Debris

“De 70s zijn voorbij”, zeggen ze weleens. Klopt. Daarom moet er soms iets in het leven geroepen worden wat men voor even kan laten tijdreizen naar de betere jaren van de 20ste eeuw. Stap in de ruimtecapsule met Cosmic Debris en geniet van het uitzicht. Verwacht psychedelische landschappen en adem de jaren 70 vibraties in terwijl je je hoofd uit het raam steekt. Dit spacerock trio bestuurt het schip op geheel eigen wijze. Oordoppen mee want harder is ALTIJD beter.

Kom in de stemming!

Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →