Meridian Brothers + Lola’s Dice

Cumbia en andere tropische ritmes from outer space.
wo 16 mrt 2022
Stage 2
€ 21,00
Deuren: 20:00
Start: 20:30
Vorig evenement

Vreemd, freaky, en prettig gestoord. Zo is ongeveer de grensverleggende muziek te beschrijven van de Meridian Brothers. Dit vijftal uit Colombia, onder leiding van gitarist, componist en knoppendraaier Eblis Álvarez,  weet op een luchtige en inventieve wijze salsa, cumbia, en andere tropische ritmes met behulp van allerhande elektronica om te smeden tot experimentele doch dansbare en licht verteerbare knutselwerkjes. Nee, nee, nee, het is gelukkig níet een kwestie van een platte beat eronder.

Bij de Meridian Brothers gaan subtiliteit, humor en ongeëvenaarde muzikaliteit een ongehoorde ménage à trois aan. Niet voor niets sprak BBC Radio One over ‘tropical vintage madness’, en mondden de optredens van The Meridian Brothers in zalen en op festivals wereldwijd (in NL oa in Paradiso, Grounds, en op Le Guess Who?,Down The Rabbit Hole, Welcome To The Village en Metropolis) uit in gezellige, ongedwongen dansfeestjes.

In augustus 2020 verscheen hun nieuwste plaat Cumbia Siglo XXI op Bongo Joe Records.

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.

Je bent welkom! Bij dit concert verwachten we minder dan 500 bezoekers. Bij de deur vragen we niet meer om een coronatoegangsbewijs, alleen om je toegangsbewijs. Binnen hoef je geen 1,5 meter afstand te houden en geen mondkapje te dragen. Wel vragen we je om je aan de basisregels te houden – was regelmatig je handen, blijf thuis als je klachten hebt, en als je twijfelt over je klachten, doe dan thuis een zelftest.

Afbeelding voor support act: Lola's Dice

Support

Lola's Dice

Ooit begonnen ze als punkrock trio in Amsterdam-West, maar inmiddels is Lola’s Dice getransformeerd tot een band met een psychedelisch, tropisch funk-geluid. De bijzondere evolutie van de band heeft geresulteerd in muziek die een pure sensatie is voor de zintuigen. Een gruizige mix van gitaren, synths en muzikale roots die geworteld zijn in de percussie geluiden van Latijns-Amerika, maar toch trouw aan de punk-ethos.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Meridian Brothers werd opgericht in 1998, in Bogotá!
Eblis Alvarez is ooit begonnen als eenmansproject. Nog altijd neemt hij alles solo op, maar live heeft hij de band om zich heen.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →