Grote evenementafbeelding: Slachthuis presenteert Melle & Janneke + The Bucket Boyz + Eric Bolland

Slachthuis presenteert Melle & Janneke + The Bucket Boyz + Eric Bolland

zo 3 okt 2021
Deuren: 15:00
Start: 15:30
GRATIS
Vorig evenement

We verklaren het Slachthuis voor geopend! Vanaf september kan je elk weekend terecht bij het tijdelijke livepodium van Slachthuis. Een stralend podium, heerlijk eten en drinken, een sfeervol terras, en eindelijk weer livemuziek om van te genieten.

Voor Slachthuis is het verplicht om een coronatoegangsbewijs bij de ingang te laten scannen. We controleren op naam dus houd ook je identiteitsbewijs (rijbewijs, ID kaart of paspoort) bij de hand.
Een coronatoegangsbewijs houdt in:

Een negatieve testuitslag van Testen Voor Toegang, maximaal 24 uur oud.
Een vaccinatiebewijs
Een herstelbewijs van maximaal 180 dagen oud

Misschien ken je Melle de Boer als zanger van Smutfish, John Dear Mowing Club of Henk & Melle. Hij is beeldend kunstenaar, schrijft en zingt liedjes. Zijn debuutalbum Lawnmower Mind (2003), vol melancholisch existentialisme, geldt als grondlegger van de Nederlandse ‘country noir’. Hierna verschenen nog diverse albums zoals Trouble (uitgebracht door Excelsior) en het in Duitsland uitgebrachte John Dear Mowing Club. Het album Melleville werd deels opgenomen in samenwerking met Daniel Johnston, en omlijst door een gezamenlijke tour door heel Europa. In 2017 verscheen Smetvis, een album vol Nederlandse liedjes die met hulp van bekende auteurs, als Lieke Marsman, Maartje Wortel en Levi Weemoedt tot stand kwam. Daarna nam Melle een paar platen op met Henk Koorn van Hallo Venray en toerde hij door Engeland en Nederland met Johnny Dowd. Nu is Melle liedjes aan het opnemen met Janneke Nijhuijs. De bassiste van Smutfish, The Deaf en ze zingt mee met Sophie Staat en Thijs Boontjes. En nu zingt en bast ze mee met Melle!

Eric Bolland kennen we natuurlijk niet alleen van ‘achter de knoppen’ in Patronaat, maar ook als gitarist en singer-songwriter. Zijn ruige stemgeluid schreeuwt als het ware om een duet met Melle… we zijn benieuwd!

Recht uit de Amsterdamse Bayou presenteren we The Bucket Boyz. Het gespuis staat samen garant voor een potje knee slapin, crazy anarcho blues-trash.

Locatie: navigeer naar het Slachthuisterrein (Oorkondelaan 3, Haarlem) en volg vanaf daar de bewegwijzering naar het Slachtstrand. De Slachthuis-avonden zijn voor alle leeftijden.

De programma voor Slachthuis wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem, Kickstart fonds, Patronaat en de ontwikkelingscombinatie BPD / De Nijs. In oktober wordt de opening verwacht van Slachthuis, het nieuwe popcentrum van Haarlem, 1500 m2 aan oefenruimtes, lesruimtes, horeca, podium en geluidsstudio’s.

 

Kom in de stemming!

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →