Massada

Latijns-Amerikaanse beats en Molukse percussie-instrumenten
za 5 okt 2024
Stage 1
€ 23,50
Deuren: 19:30
Start: 20:30

Neem een vleugje latin, doe daar een snufje percussie bij en overgiet het met een Moluks sausje en dan krijg je Massada. Al meer dan vijftig jaar kunnen we van hun muziek genieten en dit najaar staan ze op zaterdag 5 oktober in Patronaat.

In de jaren ’70 richtte Johnny Manuhutu de band Massada op met voornamelijk Molukse muzikanten. Ze waren de grondleggers van een nieuwe sound in Nederland dankzij Latijns-Amerikaanse beats en Molukse percussie-instrumenten. Nog steeds staat Massada bekend om hun top-notch percussie in Nederland, en dat allemaal dankzij het baanbrekende werk van Johnny en percussionist Nippy Noya.

Hun spectaculaire optredens – onder andere op Pinkpop en Int. Java Jazz Festival – zorgden voor lovende kritieken. De band speelt eigen werk, gebaseerd op hun Molukse roots en met een combinatie van Westerse muziekinstrumenten en Zuid-Amerikaanse ritmes. Ontdek het unieke geluid van Massada, een fusie van culturen die garant staat voor een buitengewone muzikale ervaring.

De huidige bezetting van Massada bestaat uit:

Johnny Manuhutu (zang/percussie)
Rudy de Queljoe (gitaar)
Julian Souisa (gitaar)
James Sabandar (bas)
Alvin Manuhuwa (drums)
Jopie Manuhutu (timbales/percussie)
Freddy Anindjola (keyboards/synthesizer)
Daniël Bloem-Beretty (conga’s/percussie)
Nippy Noya (conga’s/percussie)

Let op: Al onze evenementen zijn volledig staand. Ben je slecht ter been? We hebben een beperkt aantal barkukken beschikbaar voor mensen die niet het hele evenement kunnen staan. Deze barkrukken kunnen wegens brandveiligheid echter niet overal in de zaal staan. We vragen je om tijdig contact met ons op te nemen zodat we op de hoogte zijn van je komst, en je kunnen informeren over de mogelijkheden.

Extra informatie
• Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie, waaronder het tijdschema.
• Patronaat is een PIN ONLY-locatie. Je kunt bij ons betalen met Maestro, American Express, V PAY, Mastercard en VISA.
• Check Bezoekersinfo voor meer informatie, waaronder over het huren van lockers.

Let op bij het kopen van tickets via social media of externe doorverkoopsites. Ticketmaster Resale is de enige volledig betrouwbare manier om een tweedehands kaartje te bemachtigen.


Bezoek de website

Kom in de stemming!

Wist je dat...

… de band in eerste instantie The Eagles heette maar van naam veranderde omdat de Amerikaanse The Eagles steeds bekender werden?
… Massada een nummer 1-hit scoorde met het nummer ‘Sajang é’?
… ze in 2006 voor het eerst in Indonesië speelden?

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →