Grote evenementafbeelding: Mammoth WVH + Diggeth

Mammoth WVH + Diggeth

Wolfgang Van Halen's eerste solo show met Mammoth WVH in Nederland
vr 2 jun 2023
Stage 1
€ 23,50
Deuren: 19:30
Start: 20:00
Vorig evenement

Na jaren kilometers te hebben gemaakt in de band Tremonti, Clint Lowery, en natuurlijk de band van zijn vader – Van Halen – gaat Wolfgang van Halen voor het eerst solo op pad. Na het openingsslot voor het grote Metallica in de Amsterdam Arena, komt de band voor z’n eerste NL headline show naar Patronaat.

De songwriter, vocalist en multi-instrumentalist debuteert in 2021 met zijn band Mammoth WVH. Een persoonlijke en krachtige plaat gevuld met memorabele hooks en technische hoogstandjes. Single “Distance” is afgelopen jaar direct genomeerd voor een Grammy Award; een prachtig lied over zijn vader Eddie, de legendarische Van Halen gitarist, die te maken had met complicaties door kanker.

Na de release van het gelijknamige album, tourt hij nu met Frank Sidoris, Jon Jourdan, Ronnie Ficarro en Garrett Whitlock. Hiermee is hij onder andere support van Metallica in de Amsterdam Arena, en Alter Bridge in 013. En nu dus voor het eerst als headliner in Nederland, in Patronaat!

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Diggeth

Support

Diggeth

Neem 50 jaar Hard Rock, Metal, Southern Rock en een beetje Progressive Rock; Diggeth zal het verteren en zal hun mix van al deze genres uitspuwen in nummers met hooks, heavyness en groove! Deze kick ass 3-koppige band geeft met hun doorbraakalbum Gringos Galacticos wel een compleet nieuwe betekenis aan “Metal-‘n-Roll”.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Mammoth was de eerste naam van Van Halen.
Wolfgang Van Halen speelde bass op Van Halen's 'A Different Kind of Truth' uit 2012.
Van Halen's song '316' is een eerbetoon aan Wolfgang en refereert naar zijn verjaardag.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →