Grote evenementafbeelding: MARCH + Clitteband + Waterschade + Naaimachine + Daantje Bons Foto Expo

Dit evenement is tot stand gekomen met behulp van het VSBFonds, Fonds Cultuurparticipatie, Gemeente Haarlem en de Provincie Noord-Holland. Het valt onder de zogeheten Co-Creator Events, waarbij Patronaat de samenwerking met lokale makers aangaat. Zo biedt Patronaat een divers programma dat aansluit op de wensen van de stad en regio.

MARCH + Clitteband + Waterschade + Naaimachine + Daantje Bons Foto Expo

Gepresenteerd door Minor Operation Bookings
do 29 feb 2024
Stage 3
Deuren: 20:00
Start: 20:30
Vorig evenement
In de aanloop naar Internationale Vrouwendag 2024 organiseren Patronaat en Minor Operation Bookings een M.O.B. punkavond editie die zich specifiek richt op femmes en thems! En gezien we zelf ook wel weten dat ‘female-fronted’ geen eigen genre is, zetten we in op een bonte mix van punk en hardcore gespeeld door de eclectische muzikanten in MARCH, Clitteband, Waterschade en Naaimachine. Met daarbij ook nog eens een foto-expositie in de bovenste zaal van de feministische fotografe Daantje Bons!

Verder zal, zoals altijd, de Minor Operation Donations-stand bij de ingang opgesteld staan, waar je op donatiebasis kleding, platen en andere subculturele parafernalia kunt kopen! Zoals gebruikelijk zal al het geld ook weer naar de internationale organisatie Choose Love gaan, die humanitaire hulp verleent in vluchtelingenkampen. Je kunt je eigen spullen meenemen om te doneren, of een van de prachtige platen of kledingstukken een nieuw thuis geven!

Deze show is GRATIS! We hebben meer bands en activiteiten dan normaal, dus zorg dat je er vroeg bij bent, zodat je niets mist!

Dit evenement is tot stand gekomen met behulp van het VSBFonds, Fonds Cultuurparticipatie, Gemeente Haarlem en de Provincie Noord-Holland. Het valt onder de zogeheten Co-Creator Events, waarbij Patronaat de samenwerking met lokale makers aangaat. Zo biedt Patronaat een divers programma dat aansluit op de wensen van de stad en regio.

Line-up

Naaimachine

De avond zal geopend worden door een van de jongste punkbands die Haarlem rijk is: Naaimachine! Ze zijn nog geen jaar actief, maar zetten nu al een show neer waar de energie en het enthousiasme vanaf spatten! Eind vorig jaar speelden zij samen met de tweede Haarlemse band van de avond, Waterschade, op een benefiet in Flinty's voor Transzorg, dus je weet dat het qua politiek engagement bij deze jonge bands al meer dan goed zit!

Clitteband

Dan hebben we nog Clitteband, de Gooische band die eind vorig jaar de aandacht trok met het nummer 'Killversum Mediarat'! Ze speelden eerder al in het Slachthuis en wisten daar al menig voetje van de vloer te krijgen.

MARCH

De tofste punkrockband uit Breda, die je kunt omschrijven als ‘Brody Dalle and John Coffey forming an EpiFat band'.

Waterschade

De tweede band van de avond, het tevens Haarlemse Waterschade, speelden vorig jaar samen met Naaimachine op een benefiet voor Transzorg in Flinty's, dus je weet dat het qua politiek engagement wel goed zit bij de jongste lichting Haarlemse punkers!

Daantje Bons

In de expositieruimte helemaal boven de zaal waar de bands spelen, zal de geweldige fotografe Daantje Bons, specifiek voor deze show, een eendaagse expositie inrichten! Verwacht natuurlijk haar uiterst herkenbare werken, die dit keer niet netjes ingelijst maar lekker punkverantwoord op posters door de hele zaal geplakt worden. Zij zal prints verkopen en er is kans om door haar gefotografeerd te worden tussen al haar werken.
Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →