Grote evenementafbeelding: Lucky Fonz III

Lucky Fonz III

Prachtige liedjes, eigenzinnige teksten, humor én ontroering
za 26 mrt 2022
Stage 2
€ 22,00
Deuren: 19:30
Start: 20:00
Vorig evenement

Lucky Fonz III is één van Nederlands meest geliefde zangers en live-artiesten, bekend van hits als ‘Ik heb een meisje’, ‘Linde met een E’ en ‘Ik ben een sukkel’.

Na zijn succesvolle theatertournees en geweldige festivaloptredens wordt het voor Lucky Fonz III in 2022 weer tijd om terug te keren naar de clubzalen van Nederland, met zijn unieke show, die bekend staat om de bijzondere combinatie van prachtige liedjes, eigenzinnige teksten, humor én ontroering. Fans weten inmiddels dat Lucky’s clubshows heen en weer kunnen slingeren tussen stille emoties en uitbundig gefeest; er mag worden gehuild, maar ook meegezongen, met zowel bekendere als nieuwere liedjes. Niet voor niets riep 3voor12 (VPRO) Lucky uit tot één van de meest invloedrijke artiesten van Nederland, op basis van zijn live reputatie.

In 2022 verschijnt Lucky’s nieuwe album ‘Hemellichamen’: een ontroerende verzameling van schitterende Nederlandstalige liedjes, soms melancholisch, soms extatisch, soms hartverscheurend, soms hilarisch. Een aantal liedjes op ‘Hemellichamen’ staan reeds bekend als live-favoriet, zoals oa. ‘Toedeloe’, ‘De Zender’ en ‘Alles om je heen’. Van dit album zullen uiteraard verscheidene liedjes te horen zijn, maar verwacht ook oudere, bekende liedjes van albums als ‘In je Nakie’ en ‘Multimens’. Jong, oud, ondersteboven of achterstevoren: bij een show van Lucky Fonz III is iedereen welkom, dus komt dat allen zien!

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.

Afbeelding voor support act: Kubilay Kaya

Support

Kubilay Kaya

Kubilay Kaya draait al jaren mee als gevierd producer van bekendere artiesten, maar zijn liefde voor muziek begon vrij houtje-touwtje. “Vroeger, toen ik als kind net beats wilde maken, had ik geen professionele apparatuur. Maar ik had wél twee cassetterecorders, en daarmee ging ik mijn beats zelf loopen.” Kubilays nieuwste plaat begint met een oude opname van James Brown waar hij destijds mee knutselde. Het uitgangspunt? ”De manier hoe ik samples ging knippen en plakken wilde ik weer ervaren door dezelfde omgevingsgeluiden, noise en samples te gebruiken als in mijn jeugd.”

De muziek klinkt grenzeloos avontuurlijk: elementen van hiphop, pop, jazz, folk en chanson mengen in een eigenwijs en aanstekelijk vocabulaire dat zich niet laat vastpinnen. Zijn vorige album droeg de grappige titel Wanneer je er langer naar luistert, wordt het best mooi maar dit keer stelt Kubilay de vraag: wat als je een plaat maakt die weer helemaal bij het begin begint, en wél gewoon – net als tijdens die naïeve dagen spelend met cassetterecorders – alle roads not taken onderzoekt?”

Kom in de stemming!

Wist je dat...

In 2022 verschijnt het nieuwe album: Hemellichamen!
Lucky Fonz III is ook regelmatig in theaters en op festivals te zien. Maar het liefst komen we hem tegen in Patronaat!

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →