Kovacs + Morpheus

Nederlands pop-enigma versmelt jazz met duistere pop
vr 27 okt 2023
Stage 1
€ 28,50
Deuren: 19:00
Start: 19:30
Vorig evenement
Persfoto van zangeres Kovacs, waarop ze een gekleurd masker draagt.

Van kinds af aan zat het zingen er al in bij Kovacs, die zich laat inspireren door Betty Davis, Tina Turner en Etta James. Vrijdag 27 oktober brengt ze haar soulvolle stem, open en intieme liedjes en ingetogen pop naar Patronaat.

In 2014 katapulteerde Kovacs’ eerste EP ‘My Love‘ haar direct tot 3FM Serious Talent en werd uitgeroepen tot ‘Beste Soul & Jazz Talent’ tijdens de NPO Radio 6 Soul & Jazz Awards. Sindsdien is haar ster enkel rijzende, met albums zoals ‘Shades of Black’ en ‘Cheap Smell’. Ze werd Ambassadeur van de Vrijheid, won de prestigieuze EBBA-prijs en bestormde de hitlijsten van onder andere Duitsland, Zwitserland, Griekenland en natuurlijk Nederland.

Afgelopen januari bracht ze haar nieuwe album ‘Child of Sin’ uit, met daarop de gelijknamige single waarop niemand minder dan Rammstein’s Till Lindemann een bijdrage levert.

Extra informatie
• Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie, waaronder het tijdschema.
• Patronaat is een PIN ONLY-locatie. Je kunt bij ons betalen met Maestro, American Express, V PAY, Mastercard en VISA.
• Check Bezoekersinfo voor meer informatie, waaronder over het huren van lockers.

Let op bij het kopen van tickets via social media of externe doorverkoopsites. Ticketmaster Resale is de enige volledig betrouwbare manier om een tweedehands kaartje te bemachtigen.


Bezoek de website
Morpheus

Support

Morpheus

Met zijn innemende stem debuteert de Amsterdamse singer-songwriter Morpheus dit jaar met zijn debuut-EP ‘Morphosis’. Geïnspireerd door Jacques Brel en Kate Bush, draait het project om het vertellen van echte verhalen met bezielde vocalen. Na het onverwachte verlies van zijn moeder, besloot Morpheus deze aangrijpende ervaring om te zetten in kracht, heling en wijsheid; hij besloot om te werken aan de muziek die zou resulteren in debuut EP ‘Morphosis’. Iedere song is thuis in de woonkamer in één take opgenomen, zodat de mechaniek van de piano en iedere adem te horen zijn. Schoonheid zit voor Morpheus namelijk niet in een perfecte opname maar juist in het vangen van het moment. Hiermee weet hij met ’Morphosis’ diep te raken.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

... Kovacs oorspronkelijk uit Eindhoven komt?
... Kovacs vanwege haar stem wordt vergeleken met o.a. Amy Winehouse?
... Kovacs een eigen label heeft, namelijk Wolf Recordings?

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →