Grote evenementafbeelding: Kliko Fest 2024

Extra informatie
• Vanaf 3 dagen voor de show ontvangen kaartkopers een uitgebreide mail met alle relevante bezoekersinformatie, inclusief het tijdschema.
• Patronaat accepteert alleen betalingen met pin. Bekijk hier alle betaalopties.
• Voor meer informatie over veilige aan- en doorverkoop van je tickets, locker verhuur, de bereikbaarheid en toegankelijkheid van Patronaat, klik hier.

Kliko Fest 2024

Patronaats festival voor liefhebbers van garage, punk, rock ‘n roll, trash, blues, surf, noise, beat en meer
za 22 jun 2024
Stage 1
Deuren: 20:00
Start: 20:00
Vorig evenement
time table →

Het moment waar elke fan van garage, punk, rock ‘n roll, trash, blues, surf, noise en beat op gewacht heeft, is binnenkort eindelijk hier: Kliko Fest!

Update 22/06/2024: Wegens ziekte is Lambrini Girls er vanavond helaas niet meer bij, Marathon treedt ter vervanging op! Deze Amsterdamse band kun je het beste omschrijven als een explosieve mix van shoegaze en postpunk. Met blaren dat wel. Blaren die zijn ontstaan door hun spel van overgave, maar die ook symbool staan voor de blaren waar hun generatie steeds vaker op moet zitten.

Zoals ieder jaar zijn onze programmeurs weer in de vuigste en ruigste krochten gekropen om weer een epische lijst aan bands samen te stellen die op zaterdag 22 juni de hele nacht Patronaat weer op haar grondvesten laat schudden. Zet je schrap voor optredens van Beige Banquet, Blanco Teta, Dick Move, Enola Gay, Lambrini Girls, Savage Beat, Traumatizer en meer. Don’t miss out!

Extra informatie
• Vanaf 3 dagen voor de show ontvangen kaartkopers een uitgebreide mail met alle relevante bezoekersinformatie, inclusief het tijdschema.
• Patronaat accepteert alleen betalingen met pin. Bekijk hier alle betaalopties.
• Voor meer informatie over veilige aan- en doorverkoop van je tickets, locker verhuur, de bereikbaarheid en toegankelijkheid van Patronaat, klik hier.

Line-up

Afbeelding voor festival act: The Chisel

The Chisel

In de underground punkscene van Londen ontstond in 2020 The Chisel. De vijfkoppige band wordt gedreven door een gemeenschappelijke liefde voor woeste punk en heeft daardoor snel een reputatie opgebouwd door hun energieke live-acts. Ze blijven trouw aan het authentieke geluid van punk, maar dragen tegelijkertijd bij aan de vernieuwing en de evolutie van punkmuziek. 
Afbeelding voor festival act: The Gories

The Gories

The Gories vond in 1986 zijn oorsprong binnen de smeltkroes van muziekstijlen in Detroit en zocht als aanstekelijke, unieke band de grenzen op tussen soul, groovende neo-blues en underground rock'n'roll. In eerste instantie liep de stad niet warm voor de band, maar toch blijft het trio bestaan en weten ze een schare cultfans te vergaren. Tegenwoordig zijn hun drie albums uit die tijd ware punkklassiekers en staan ze sinds 2009 weer samen op het podium. Ook op Kliko.
Afbeelding voor festival act: Lambrini Girls

Lambrini Girls

Lambrini Girls werd opgericht in het moerasgebied net onder Skegness Butlins, een omgeving gevuld met giftigheid, een gebrek aan verantwoordelijkheid en niet genoeg vleesjus. Inspiratie haalt de band uit Savages, Le Tigre, Spice Girls en onverwerkte trauma’s. Lambrini Girls is zo’n band die niet alleen van plan zijn afvalcontainers in vlammen te zetten maar ze creëren ruimte voor iedereen die het gevoel heeft dat er nog geen plekje op de wereld voor hen is. Niemand hoeft zich oncomfortabel te voelen, niemand hoeft onzichtbaar te zijn, praat met je vrienden en laat niemand je stoppen om jezelf te zijn en nog belangrijk: gays to the front!
Afbeelding voor festival act: Beige Banquet

Beige Banquet

Uit Londen komt Beige Banquet. Dit vijftal speelt een kille maar full-energy stijl van donkere punk. Een voortstuwende ritmesectie, robotische en percussieve vocalen, industriële texturen en razende gitaren zorgen voor een bijna panische en voortschurende sound. De band brengt begin 2024 hun tweede album uit, dus verwacht sowieso nieuwe songs op Kliko.
Afbeelding voor festival act: Blanco Teta

Blanco Teta

Een optreden van Blanco Teta zien is niet alleen meeslepend maar brengt je enorm hoge levels van tomeloze energie en madness! Blanco Teta staat voor een beweging die samen beweegt met andere transfeministische experimentele collective van de upcoming queer scene in Zuid-Amerika. Ze tourden al door Europa en afgelopen zomer verscheen hun derde album, ‘ROMPEPAGA’.
Afbeelding voor festival act: Dick Move

Dick Move

De Whammy Bar aan Karangahape is de plek waar in 2019 Dick Move werd geboren. Inmiddels zijn ze voorvechters van alles wat anders moet in de wereld. Zo maken ze zich op hun tweede album kwaad op alles wat verderfelijk is in deze maatschappij: van huisjesmelkers tot social media fuckos, van de harde realiteit van neo-liberalisme tot kapitalistische concurrentie. Gooi daar een paar partytunes en lovesongs met catchy riffs en opstandige hooks bij en je hebt de full-noise experience van het moderne leven!
Afbeelding voor festival act: Enola Gay

Enola Gay

Gifspuwende vocalen, compromisloze gitaren en een ritmesectie die niet alleen inspiratie haalt uit electronica en techno maar ook uit de post-punk helden van de jaren zeventig. De sound van Enola Gay kan al op bijval rekenen van de muziekindustrie en fans van over de hele wereld, waardoor ze nu al de meest geboekte Ierse band van het jaar zijn. Niet vreemd als je je bedenkt dat Iggy Pop, Jehnny Beth en iedereen die hen een keer live heeft gezien compleet lyrisch is over hun kunnen!
Afbeelding voor festival act: Savage Beat

Savage Beat

Savage Beat zijn de Amsterdamse ambassadeurs van de rock ‘n roll! Hun unieke stijl van ‘street boogie’ is een mix van jaren zeventig punk, glam en Oi!. Ze zijn drie akkoorden-discipelen die een missie hebben om hun gospel te verspreiden over de rest van de wereld. En dat werkt, want sinds 2017 heeft de band al op het podium gestaan in Amerika, grote delen van Europa maar ook op Zwarte Cross, Scumbash, Revolution Calling, Sjock en nu dus Patronaat.
Afbeelding voor festival act: Traumatizer

Traumatizer

Een nieuwe Haarlemse band met leden van o.a. The Kaak, Asbest Boys, Floyd Hemmorhoid en zelfs een band waar Buster en Anna niet inzitten: Burlers! Als dat geen festijn wordt, weten wij het ook niet meer.

Kom in de stemming!

Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →