Grote evenementafbeelding: KLIKO FEST 2023

Extra informatie
• Vanaf 3 dagen voor de show ontvangen kaartkopers een uitgebreide mail met alle relevante bezoekersinformatie, inclusief het tijdschema.
• Patronaat accepteert alleen betalingen met pin. Bekijk hier alle betaalopties.
• Voor meer informatie over veilige aan- en doorverkoop van je tickets, locker verhuur, de bereikbaarheid en toegankelijkheid van Patronaat, klik hier.

KLIKO FEST 2023

Patronaats festival voor liefhebbers van garage, punk, rock ‘n roll, trash, blues, surf, noise, beat en meer
za 24 jun 2023
Stage 1
€ 28,50
Deuren: 19:00
Start: 19:30
Vorig evenement
time table →

Kliko Fest 2023, let’s go! Het moment waar elke fan van garage, punk, rock ‘n roll, trash, blues, surf, noise en beat op gewacht heeft, is eindelijk hier: de line-up van Kliko Fest 2023 is bekend.

Dit jaar zijn onze programmeurs in de vuigste en ruigste krochten gekropen om weer een epische lijst aan bands samen te stellen die op zaterdag 24 juni de hele nacht Patronaat weer op haar grondvesten laat schudden. Zet je schrap voor optredens van Bumble B. Boy, The Covids, Chubby And The Gang, Chúpame El Dedo, DITZ, Geishas of Doom, Kalaallit Nunaat, Marathon, Militarie Gun, The Mocks. Ploegendienst, Rex, The Sha-La-Lee’s en The Telescopes. Be there or be square.


Bezoek de website

Extra informatie
• Vanaf 3 dagen voor de show ontvangen kaartkopers een uitgebreide mail met alle relevante bezoekersinformatie, inclusief het tijdschema.
• Patronaat accepteert alleen betalingen met pin. Bekijk hier alle betaalopties.
• Voor meer informatie over veilige aan- en doorverkoop van je tickets, locker verhuur, de bereikbaarheid en toegankelijkheid van Patronaat, klik hier.

Line-up

Afbeelding voor festival act: Bumble B. Boy

Bumble B. Boy

Wat krijg je als een mislukte kinderfeest-entertainer groot wil worden met ritmische punkbeats en grillige popmelodieën? Bumble B. Boy! Hij verovert de Nederlandse muziekscene met een mix van energieke optredens en rare punk. Voor kinderen én ouders.
Afbeelding voor festival act: Chubby And The Gang

Chubby And The Gang

Een beetje ‘fuck it’ aan de ene kant en een heleboel ‘fuck off’ aan de andere kant, een vleugje NY-style punk, een tikkeltje Mötorhead en veel Britse humor: dat is Chubby & The Gang. Het Londense vijftal, afkomstig uit de UK hardcore scene, heeft al een cult following in hun thuisland en staat nu op het punt de rest van de wereld te veroveren.
Afbeelding voor festival act: Chúpame El Dedo

Chúpame El Dedo

Op een ingenieuze wijze weet Chúpame El Dedo electronica, rock, metal en grindcore maar ook salsa, cumbia, currulao en reggaeton met elkaar te vermengen. Een explosie aan stijlen dus die de luisteraars meeneemt op een muzikale reis met als eindbestemming totale gekte!
Afbeelding voor festival act: The Covids

The Covids

Als we iets goeds aan de pandemie hebben overgehouden zijn het wel The Covids. De Amsterdammers begonnen uit verveling een punkband en doen denken aan The Buzzcocks, The Wipers en The Damned: steengoede punk met catchy hooks dus.
Afbeelding voor festival act: DITZ

DITZ

Schurende gitaren, pompende baslijnen, stompende drums en scheurende oerkreten vormen de basis van de noiserock en postpunk van DITZ. Flipper, Black Flag en Fugazi klinken door hun songs heen, maar ze kunnen ook zo on stage met IDLES en Gilla Band. Met een dikke middelvinger naar de maatschappij. Dat wel.
Afbeelding voor festival act: Geishas Of Doom

Geishas Of Doom

Dit zestal heeft haar sporen al verdiend in andere Nederlandse bands, maar is nu gespecialiseerd in het maken van no nonsense lofi-punkrock. Hun laatste wapenfeit, EP ‘Sick Music For The Sickest People - Vol. 3’is een aanklacht tegen ‘hedendaagse’ perfectie, narcisme, polarisatie en hypocrisie. Live nog harder dan op plaat, dus zweten maar!
Afbeelding voor festival act: Kalaallit Nunaat

Kalaallit Nunaat

Kalaallit Nunaat zorgt voor een oorverdovende waterval van repetitieve beats en melodieën en zorgt er op die manier voor dat ze een van de meeste gehypete nieuwe bands van ons land zijn. Hun noisepunk is gevaarlijk, scherp en zo hard dat het je trommelvliezen doet terugdeizen.
Afbeelding voor festival act: Marathon

Marathon

Marathon kun je het beste omschrijven als een explosieve mix van shoegaze en postpunk. Met blaren dat wel. Blaren die zijn ontstaan door hun spel van overgave, maar die ook symbool staan voor de blaren waar hun generatie steeds vaker op moet zitten.
Afbeelding voor festival act: Militarie Gun

Militarie Gun

Wat krijg je als je het gitaarwerk van Born Against, de stuwende beats van hiphop en de overheersende bas van Fugazi samenvoegt? Militarie Gun, het nieuwe project van Regional Justice Center-frontman Ian Shelton. Met deze band verkent hij nieuwe geluiden die hardcore punk een melodische en gevoelige randje geven.
Afbeelding voor festival act: The Mocks

The Mocks

De nieuwste beatsensatie van het moment? Die komen gewoon uit Nieuw-Vennep! De energieke driemansgroep The Mocks brengt een combi van (neder)beat en 60’s garage rock. Voor fans van The Motions, The Kinks en The Pretty Things.
Afbeelding voor festival act: Ploegendienst

Ploegendienst

Ploegendienst trapt overal tegenaan en slopen het liefst elke zaal waar ze staan. Hun muziek gaat over alles in het leven wat ongemak oplevert: kapotte telefoons, toeristen en het systeem. Ouderwetse snoeiharde punk die vraagt om mee geschreeuwd te worden!
Afbeelding voor festival act: Rex

Rex

Rex wordt al de nieuwe cult band van Amsterdam genoemd. En dat is niet gek als je je bedenkt dat ze de donkere kant van het leven een nog ruiger randje geven met een mix van punk, new wave en flamenco.
Afbeelding voor festival act: The Sha-La-Lee's

The Sha-La-Lee's

Ze zijn kalend, hebben rugpijn en vrijwel doof maar toch kunnen de leden van de Belgisch/Nederlandse proto-punk/garage/rock ‘n roll-band The Sha-La-Lee’s niet stoppen met het maken van muziek. Gelukkig maar want live knallen ze ondanks al hun gebreken nog steeds!
Afbeelding voor festival act: The Telescopes

The Telescopes

Als je zoekt naar de meest representatieve Britse indieband van de laatste 20 jaar dan vind je The Telescopes. De band, die in 1987 werd opgericht, weet al bijna 40 jaar live een ijzersterke indruk te maken met hun mengeling van psych, shoegaze en dreampop. Een stukje niet te missen muziekgeschiedenis.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

… dit de elfde editie van Kliko Fest is?
… er op de 2021 editie alleen Nederlandse acts konden optreden vanwege de pandemie?
… eerder Ty Segall, Allah-Las, Jon Spencer Blues Explosion en Fidlar op Kliko stonden?

Onze favoriete tracks

Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →