Grote evenementafbeelding: Kliko Fest 2022

Kliko Fest 2022

Patronaat’s festival voor garage, punk, rock ’n roll, trash, blues, surf, noise, beat en meer
za 25 jun 2022
Stage 1
€ 33,50
Deuren: 19:30:00
Start: 19:00
Early Birds uitverkocht - reguliere tickets nu te koop!
Vorig evenement
time table →

OH YEAH, ALRIGHT! Kliko Fest is terug van nooit weggeweest, want na de spetterende oer-Hollandse editie in oktober, staat deze zomer Patronaat op instorten tijdens het eerste, doodnormale Kliko Fest zoals je dat van ons gewend bent in drie jaar. 

Early bird tickets zijn nu uitverkocht. Reguliere tickets zijn nu on sale!

Patronaat’s festival voor garage, punk, rock ’n roll, trash, blues, surf, noise, beat en meer gaat de hele nacht door van 19.00 uur ’s avonds tot 06.00 uur ’s ochtends. Dit jaar zijn onder andere The Chats, The Black Lips, Jon Spencer & The Hitmakers reeds bevestigd! Binnenkort maken we de volledige line-up bekend, maar dat het vuige editie gaat worden staat al vast.

HOSTS: Ivo Trash & Alleycat Sally
DJ’S: DJ Bone + DJ’s FTP Guy & Vet

 


Bezoek de website

Line-up

Afbeelding voor festival act: The Chats

The Chats

Het Australische powertrio The Chats laat horen hoe goed AC/DC echt had kunnen zijn. Met het nodige punkvenijn, ronkende basslijnen en rammelend alsof het elk moment uit elkaar dreigt te vallen gaan in elke zaal de alarmbellen af. Want tijdens songs als The Clap’, ‘Pub Feed’ en natuurlijk ‘Smoko’ druipt het zweet van het plafond, de lichamen vliegen in het rond en het fundament wordt tot het uiterste getest.
Afbeelding voor festival act: The Black Lips

The Black Lips

De flowerpunks in The Black Lips laten elke show een indruk achter alsof er net een komeet in je achtertuin is gecrasht. Dit losgeslagen gezelschap maakt er sowieso een feest van met ‘Sing In A World That’s Falling Apart’ als meest recente wapenfeit. Een album met een sound die laveert tussen een country-versie van Buddy Holly met een zenuwinzinking of Ramones die op een dag besloten om een collab te starten met The Velvet Underground.
Afbeelding voor festival act: Jon Spencer & The Hitmakers

Jon Spencer & The Hitmakers

Amerikaans muziekicoon Jon Spencer komt met z’n nieuwe band The Hitmakers terug naar Nederland! Spencer is natuurlijk bekend van zijn tijd als de maniakale frontman van The Blues Explosion. Dat avontuur kwam in 2015 plotseling ten einde, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zo presenteren The Hitmakers materiaal van een nieuwe, moddervette plaat op Kliko Fest.
Afbeelding voor festival act: The Bobby Lees

The Bobby Lees

Afkomstig uit hét Woodstock worden The Bobby Lees in de VS al uitgebreid geprezen om hun frisse garage rock sound en dat ze het genre weer relevant maken onder een nieuwe generatie. Terwijl ze zich laten leiden door punkrock-principes, putten ze uit een gevarieerde pool van invloeden, gedreven door een jeugdige energie en rauwe rock ‘n’ roll-swagger.
Afbeelding voor festival act: The Schizophonics

The Schizophonics

Met het gaspedaal diep ingedrukt scheurt, kreunt en raast het uit Californië-afkomstige rock ‘n’ roll duo The Schizophonics alsof hun leven er vanaf hangt. Wees voorzichtig, want deze partners in crime zijn gloeiend heet!
Afbeelding voor festival act: The Courettes

The Courettes

The Courettes hebben met ‘Back to Mono’ (op kwaliteitslabel Damaged Goods) een van de meest vervaarlijk swingende platen van 2021 uitgebracht. Pure doo-wop ‘n’ roll die groovet als een vergeten klassieker met een Phil Spector-achtige wall-of-sound productie en de bijbehorende tierlantijnen. Tijdens Kliko gaan er sowieso dansjes gewaagd worden!
Afbeelding voor festival act: Dÿse

Dÿse

Het knettergekke Duitse duo Dÿse omschrijft zichzelf als ‘New Wave of German Noise Rock’ en is verantwoordelijk voor de sloop van mening PA-systeem. Bovenal staat het duo bestaande uit Andrej Dietrich en Jarri van Gohl bekend als een band die je live gezien moet hebben!
Afbeelding voor festival act: Smudged

Smudged

Smudged is de nieuwe kraut-rock sensatie uit Rotterdam die je niet mag missen. Met een waanzinnige live-show (ons hoofd tolt nog steeds van de afgelopen debuutshow in Slachthuis!) bouwen ze de zaal om tot één groot feest met hun opzwepende gitaarklanken en intense, stuwende ritmes. De single ‘Ewan McGregor’ is een bijzonder Rotterdams onderonsje met Het Gezelschap (Jordy Dijkshoorn van De Likt) en laat zien dat Smudged niet bang is om de grenzen op te zoeken.
Afbeelding voor festival act: Snapped Ankles

Snapped Ankles

Dit viertal uit Londen zal je niet snel vergeten – zet ‘I Want My Minutes Back’ maar eens aan, of laat je wegblazen door hun opvallende stage performance in geweldige ongeëvenaarde kostuums. Het kwartet omschrijft zichzelf als agrocultural-punktronica, wat dat dan ook moge betekenen. Je blijft direct hangen in de hypnotiserende noise, drone en post techno wat doet denken aan namen als Holy Fuck en Health. Met het vierde album 'Forest Of Your Problems' biedt Snapped Ankles een mooi inkijkje in de spirituele kant van hun bizarre en energieke post-punk geluid!
Afbeelding voor festival act: Martin Malibu

Martin Malibu

West-Friese charme van Martin Malibu! In zijn theatrale shows bezingt hij gepassioneerd de verloren vrouwen uit zijn leven. Met een knipoog, traan en ontroerende stem betovert Martin óók het Kliko-publiek!

Kom in de stemming!

Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →