Grote evenementafbeelding: Kings of Convenience • Caprera

Kings of Convenience • Caprera

Indie folk-pop na twaalf jaar terug uit de Noorse fjorden
wo 17 aug 2022
Caprera
€ 42,50
Deuren: 19:00
Start: 20:30
Vorig evenement

Het kostte Eirik Glambek Bøe and Erlend Øye twaalf jaar om het nieuwste Kings of Convenience album ‘Peace Or Love’ te maken. Al zien de Noorse levensvrienden het echter niet als een kostenpost, integendeel. Kings of Convenience laat zich kenmerken door de oprechtheid waarmee de nummers zijn gespeeld, iets wat juíst komt doordat ze elkaar de tijd geven om muziek te maken.

Zo zegt Eirik: ‘Het is heel moeilijk om een nummer met een bepaalde ontspanning te spelen, maar dat is wat we altijd nastreven.’ Het mag dan ook geen verrassing heten dat ‘Peace Or Love’ gedurende vijf jaar vijf keer in vijf verschillende steden werd opgenomen.

Kings of Convenience klinkt melancholisch, voelt dromerig en weet al vier albums lang het niveau van indie folk-pop te verhogen. De emotionele zoektocht van de twee muzikanten, die hierbuiten ook bekend zijn van solo- en groepprojecten als The Whitest Boy Alive en Kommode, staat ook op ‘Peace Or Love’ centraal.

De vijf steden waar ‘Peace Or Love’ werd opgenomen zijn allen terug te horen op het nieuwe album; van de bossa nova sound uit Santiago, Chili en de The Staves uit Walford, VK die een nummer meeschreven, tot invloeden dichterbij huis uit Göteburg & Siracusa, Zweden en Nils Frahm’s studio in Berlijn. Zo’n monumentale taak komt eigenlijk alleen live écht tot zijn recht en daarom mag je Kings of Convenience voor geen geld missen.

Extra informatie
Dit concert vindt plaats in Caprera. De adresgegevens vindt je op deze site onder ‘Bezoekersinfo’. Ook ontvang je daags voor het concert een servicemail met daarin alle belangrijke informatie over je bezoek.


Bezoek de website

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Het nieuwe album 'Peace Or Love' werd gedurende vijf jaar vijf keer in vijf steden opgenomen.
Erlend Øye kun je ook kennen als The Whitest Boy Alive.
Eirik vergelijkt hun stijl van muziek maken met de minimalistische Deense filmbeweging Dogma 95.
De albumtitel 'Peace Or Love' slaat op het idee dat je nooit allebei kunt hebben, maar moet kiezen.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →