Grote evenementafbeelding: Keti Koti Viering in Badhuis Haarlem

Keti Koti Viering in Badhuis Haarlem

Deze vierde editie van Tories staat geheel in het teken van Keti Koti
za 22 jun 2024
Extern
Deuren: 17:00
Start: 19:30
GRATIS

Deze vierde editie van Tories staat geheel in het teken van Keti Koti. We spreken met twee gasten over voor hen inspirerende personen die een belangrijke rol hebben gespeeld in het verbeteren van de positie van vrouwen (inter)nationaal en of/hoe ze dat meenemen in hun eigen werk. In samenwerking met Het Badhuis is er voor zaterdag 22 juni een programma ontwikkeld waarin gesprek, eten en muziek centraal staan.

Keti Koti is een van oorsprong Surinaamse feestdag, die jaarlijks gevierd wordt op 1 juli, ter viering van de afschaffing van de slavernij. De naam stamt uit het Sranantongo en betekent ‘ketenen gebroken’. Het is een belangrijk moment om kennis en ervaring over het Nederlandse slavernijverleden, en de invloed die het nu nog op de samenleving heeft, met elkaar te delen. Van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 wordt er in het herdenkingsjaar in het hele koninkrijk extra aandacht besteed aan het Slavernijverleden, omdat het dan 150 jaar geleden is dat de afschaffing ervan plaatsvond. In samenwerking met Het Badhuis is er programma ontwikkeld waarin gesprek, eten en muziek centraal staan. De invulling van het programma maken we binnenkort.

De Keti Koti viering is gratis te bezoeken, wel vragen we je je via deze link aan te melden.

Tories
Het verhalenpodium Tories nodigt je uit om jezelf onder te dompelen in de boeiende wereld van inspirerende individuen uit de levendige kunst- en cultuurscene van Haarlem en omgeving. Door de samensmelting van muziek en verschillende kunstvormen zoals film, dans,spokenword en meer, nodigt dit platform je uit op een meeslepende reis door verhalen rond maatschappelijk belangrijke thema’s.

Extra informatie
Dit concert vindt niet plaats in Patronaat, maar in BAdhuis Leidsestraat. Adres: Leidseplein 49, Haarlem. Kijk voor alle informatie over de locatie, parkeren, bereikbaarheid en toegankelijkheid op https://badhuisleidsebuurt.nl/.

Line-up

Afbeelding voor festival act: Peggy Brandon

Peggy Brandon

Peggy Brandon, geboren in Suriname, is kwartiermaker en curator van het nieuw te bouwen Nationaal Slavernijmuseum in Amsterdam. Het museum zal zich richten op een breed publiek, met een focus op kunst, educatie, informatie en onderzoek, en zal op zijn vroegst in 2030 zijn deuren openen.

Daarnaast heeft Peggy Brandon een masterdiploma in Japanse taal en cultuur behaald aan de Universiteit van Leiden. Tijdens haar studie specialiseerde zij zich in antropologie, archeologie, recht, in Leiden, massacommunicatie en mediawetenschappen in Utrecht en internationaal bedrijfsmanagement aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Tijdens een verblijf in Italië studeerde ze ook kunstgeschiedenis. In 2005 werd ze de founding directeur van Mocca, een nieuw centrum ter bevordering van kunst en cultuur als onderdeel van het schoolcurriculum. Tegenwoordig leidt ze Mocca nog steeds.


Momenteel is Peggy Brandon voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting Musea Bekennen Kleur, een alliantie van musea gericht op het realiseren van diversiteit en inclusie, en voorzitter van het bestuur van het Mooie Kinderboekenfestival. Ze is daarnaast een veelgevraagde spreker op congressen in binnen- en buitenland, geeft college op hogescholen en universiteiten en adviseert gemeenten bij de opzet van cultuureducatieve organisaties.
Afbeelding voor festival act: Winston Brandon

Winston Brandon

Winston Brandon is een presentator, verhalenverteller en spreker afkomstig uit Haarlem. Als presentator is hij altijd op zoek naar verdieping en verbinding. Beleving gaat boven alles en zijn gesprekken en optredens worden altijd gekenmerkt door inzicht volle verhalen en verschillende vormen van culturele expressie. Als verhalenverteller neemt hij je graag mee in zijn buitengewone manier van denken en zijn fascinatie voor de rode draad binnen elk thema of onderwerp. Het podium voelt voor hem als een huiskamer en dusdanig weet hij een ontspannen sfeer te creëren waarin elke gast de beste versie van zichzelf kan laten zien en ons kan meenemen in hun belevingswereld.
Afbeelding voor festival act: Isayno

Isayno

Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →