Grote evenementafbeelding: Verplaatst: Katatonia + Sólstafir

Verplaatst: Katatonia + Sólstafir

Dit evenement is verplaatst naar vrijdag 17 februari 2023. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht.
vr 18 feb 2022
Stage 1
€ 32,50
Deuren: 18:00
Start: 18:00
End: 23:30
Vorig evenement
Helaas kan dit evenement vanwege de huidige coronamaatregelen niet doorgaan en is daarom verplaatst naar 17 februari 2023. Gekochte kaarten blijven uiteraard geldig, alle kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht van Patronaat. We hopen jullie te zien 17 februari 2023!
Er kruipt een ijselijke kou richting Nederland met de komst van Katatonia en Sólstafir diep in de winter van 2022. De twee gerespecteerde grootmeesters van melancholie hebben de handen ineen geslagen en samen presenteren ze met de Twilight Burials Tour een van de meest aansprekende post-COVID tourpackages. Al meer dan een kwart eeuw geven beide artiesten de voorkeur aan de emotionele lading die muziek met zich meebrengt. Hun wereld is er een waarin ‘heavy’ een natuurkracht is; daar waar progressie van binnenuit komt en de muzikale output aan de buitenkant is veranderd en in niets meer lijkt op de extreme metal uit de begin dagen.
Het Zweedse Katatonia staat vanaf de eerste platen ‘Dance of December Souls’ en ‘Brave Murder Day’ bekend om haar grootse en melancholische sound. Na de millenniumwisseling verwierf de groep veel aanzien in de metalscene en daarbuiten met platen als ‘The Great Cold Distance’ en ‘Night Is The New Day’. Albums waar de black metal sound van weleer was doorontwikkeld tot een meer doomy, stemmig en aansprekend geheel. Hiervan is het elfde studioalbum ‘City Burials’ het meest recente wapenfeit. Uitgebracht in april 2020 is de plaat qua aandacht wat ondergesneeuwd door de corona-pandemie, maar is er zeker niet minder om en vangt het weer die typische meeslepende Katatonia sound.
Sólstafir maakte een soortgelijke ontwikkeling door. Ook deze groep begon ooit als rauwe black metalband dat het viking-verleden en de arctische natuurkrachten verheerlijkten. Tegenwoordig staat het IJslandse gezelschap juist bekend om de aangrijpende postrock met ontroerende vocalen en spannende instrumentatie die doet denken aan landgenoten Sigur Rós. Vastgelegd op het geniale magnum opus ‘Köld’, dat in 2009 de band vanuit het niets de jaarlijsten in knalde en natuurlijk de “hit” bevat ‘Love Is The Devil (And I Am In Love)’. Op het nieuwste album ‘Endless Twilight of Codependent Love’ slaat het kwartet een brug naar ouder werk, zonder echt terug te gaan en daarbij een volgende stap zet in de ontwikkeling van Sólstafir.

Bezoek de website
Afbeelding voor support act: SOM

Support

SOM

Opener SOM maakt etherische postrock en bestaat uit leden van Constants, Junius en Caspian. De meest recente EP Awake vangt al het beste van shoegaze, gritty gitaarriffs van Deftones en vocalen die doen denken aan Tame Impala. Begin 2022 wordt album #2 verwacht, uitgegeven op het prestigieuze Pelagic Records.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Oprichters Jonas Renske en Anders Nyström eerst als Lord Seth en Blakkheim bekend stonden.
Opeth's frontman tijdelijk lid is geweest van Katatonia en de plaat 'Brave Murder Day' heeft ingezongen.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →