Grote evenementafbeelding: JP Den Tex

JP Den Tex

Amerikaans georiënteerde liedjes gecombineerd met de beeldtaal van het Franse chanson
zo 23 okt 2022
Stage 2
€ 15,00
Deuren: 14:30
Start: 15:00
Vorig evenement

JP den Tex presenteert op zondag 23 oktober zijn nieuwe Engelstalige album, ‘The Starlight Adventure’ in Haarlem. De singer/songwriter heeft hiervan een fascinerende muzikale vertelling gemaakt over een rondreizend circus- en theatergezelschap dat in het begin van de jaren negentig door Europa trekt. Onlangs verscheen al het eerste voorproefje ‘Pickin’ Up The Pieces’.

JP den Tex brengt al sinds 1971 muziek uit in verschillende formaties en was één van de eersten in ons land die zich waagde aan een originele Nederlandse adaptatie van Amerikaanse countryrock, nu americana genoemd. De afgelopen tijd was Den Tex druk met de succesvolle ‘Vertalingen’-theatertour met Kees Prins en Paul de Munnik en nu is het weer tijd voor zijn eigen verhaal. ‘The Starlight Adventure’ bestaat uit tien sfeervolle americana-songs die hij schreef en opnam met pianist Rob van Donselaar. Rode draad is het kleurrijke verhaal over avonturier Jim Molineaux, geboren op Haïti, geadopteerd door een Amerikaanse operazangeres en opgegroeid in New Orleans.

De singer/songwriter wordt tijdens het concert begeleid door gitarist Martijn van Agt, bassist Hein Offermans, drummer Martijn Bosman en producer Rob van Donselaar aan de piano. Zangeres Denise van Donselaar is speciale gast.

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Dan German

Support

Dan German

Deze graag geziene Haarlemse troubadour zingt liedjes over reizen, liedjes over verloren zijn, hard leven, vrij leven en sterven.

Wist je dat...

… JP den Tex samen met zijn broer Emile in de band Tortilla zat?
… zijn vader kunstenaar Kees den Tex is en zijn neef schrijver Charles den Tex?
…JP den Tex van 2006-2008 de muzikale coach was van Wimpie en de Domino’s, een collectief van muzikanten met een verstandelijke beperking?
… in 2013 de bundel ‘Morgen Wordt Het Beter’ verscheen waarin Den Tex met weemoed en ironie terugkijkt op zijn jeugdjaren?

Onze favoriete tracks

" width="100%" height="352" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →