Grote evenementafbeelding: Joy Division Undercover

Joy Division Undercover

An ideal for Living Tour 2023
za 18 feb 2023
Stage 2
€ 17,50
Deuren: 19:45
Start: 19:45
Vorig evenement

Een ode brengen aan Joy Division en Ian Curtis, zo ontstond Joy Division Undercover na het verschijnen van de film ‘Control’ van Anton Corbijn. Dat de muziek van Joy Division nog steeds ‘leeft’ blijkt maar weer uit het succes van deze tribute band: ze touren inmiddels de hele wereld over en zijn gelukkig op 18 februari ook in Patronaat te zien.

Dat Joy Division veel briljante muziek heeft voortgebracht staat buiten kijf. In 1978 verscheen de EP ‘An Ideal For Living’ waarvan de band slechts 1000 stuks in eigen beheer uitbracht. In 2023 is het precies 45 jaar geleden dat de voorloper van het legendarische album ‘Unknown Pleasures’ verscheen en natuurlijk zal de band tijdens hun optreden in Haarlem de vier songs van de EP laten horen. Uiteraard ook aangevuld met meer songs uit het oeuvre van Joy Division. Voor het publiek wordt het sowieso optimaal genieten van een band die dichtbij het origineel komt, want ze worden ‘arguably the best Joy Division tribute band ever’ genoemd.

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website

Kom in de stemming!

Wist je dat...

… zanger Erny Green ook in The Eternal speelt en gitarist Henk Kroon bekend is van Hallo Venray?
… er nog steeds bands flink beïnvloed zijn door Joy Division? Denk maar eens Arcade Fire, The Editors, The Editors, Interpol, The National en Palace Brothers.
… de leden van Joy Division na de dood van Ian Curtis verder gingen als New Order?
… de naam Joy Division uit het boek The House of Dolls van Karol Cetinsky?

Onze favoriete tracks

" width="100%" height="352" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →