Josh Ritter

Josh Ritter & the Royal City Band: Performing the album Hello Starling plus more
wo 1 nov 2023
Stage 2
€ 28,00
Deuren: 19:30
Start: 20:15
Vorig evenement

Het is alweer twintig jaar geleden dat Josh Ritter zijn succesvolle album ‘Hello Starling’ uitbracht. Omdat te vieren komt de Amerikaanse muzikant naar Haarlem om niet alleen het album integraal te spelen maar ook songs te laten horen uit de rest van zijn omvangrijke oeuvre.

Al sinds het begin van z’n carrière wordt Josh Ritter vergeleken met muzikanten als Leonard Cohen, Bob Dylan, Townes van Zandt en Woody Guthrie. Inmiddels heeft ie er misschien wel een bijna net zo’n indrukwekkend oeuvre opgebouwd met het ‘Hello Starling’ als een van de absolute hoogtepunten. Naast muzikant is Ritter ook een succesvol auteur, zo bracht hij al de boeken ‘The Great Glorious Goddamn of It All’ en ‘Bright’s Passage’ uit. Zijn laatste album ‘Spectral Lines’ verscheen afgelopen lente.

Let op: Al onze evenementen zijn volledig staand. Ben je slecht ter been? We hebben een beperkt aantal barkukken beschikbaar voor mensen die niet het hele evenement kunnen staan. Deze barkrukken kunnen wegens brandveiligheid echter niet overal in de zaal staan. We vragen je om tijdig contact met ons op te nemen zodat we op de hoogte zijn van je komst, en je kunnen informeren over de mogelijkheden.

Extra informatie
• Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie, waaronder het tijdschema.
• Patronaat is een PIN ONLY-locatie. Je kunt bij ons betalen met Maestro, American Express, V PAY, Mastercard en VISA.
• Check Bezoekersinfo voor meer informatie, waaronder over het huren van lockers.

Let op bij het kopen van tickets via social media of externe doorverkoopsites. Ticketmaster Resale is de enige volledig betrouwbare manier om een tweedehands kaartje te bemachtigen.


Bezoek de website

Kom in de stemming!

Wist je dat...

… begon met het maken van muziek na het horen van Johnny Cash?
… hij tijdens een open mic-avond Glen Hansard ontmoette en zo als support van diens toenmalige band The Frames het podium op mocht?
… hij bij het schrijven van muziek ook geïnspireerd is door auteurs als Philip Roth en Dennis Lehane?
… Joan Baez een eigen versie van het nummer ‘Wings’ van Ritter opnam?

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →