Afgelast: Johnny Dowd + support

Dit concert is helaas afgelast. Kaartkopers ontvangen hierover op woensdag 6 april persoonlijk bericht.
do 1 sep 2022
Stage 3
€ 15,50
Deuren: 19:30
Start: 19:30
Vorig evenement
Johnny Dowd

Update 06/04/2022: Dit concert is helaas afgelast. Kaartkopers ontvangen hierover persoonlijk bericht. We vinden het super jammer, maar de tour van Johnny Dowd in Europa gaat niet door. Lees hier zijn persoonlijke statement:

“No use beating around the bush–due to some circumstances beyond my control i am going to have to cancel my tour–my sincere apologies–i’ve worked with alot of you people for years and appreciate your support–god willing and the creek don’t rise we will meet again someday”–johnny

—-

Met countrymuziek als basis kan Johnny Dowd alle kanten uitgaan; de muzikant staat bekend als heuse trend-breker en mixer van allerlei stijlen en sounds om zijn unieke geluid te creëren. Het leverde hem niet voor niets al eens de ‘Alt Country Award’ op. Met een nieuw album, ‘Homemade Pie’, op zak, komt de Amerikaan naar Patronaat!

Dowd staat erom bekend de duistere kanten van het leven en muziek niet te schuwen, zowel tekstueel als muzikaal. Zijn ‘noisy breaks’ en experimentele aanpak versterken zijn donkere teksten dat het bijna een gothic-achtige stijl krijgt. Maar wie denkt dat Johnny Dowd alleen maar broedend in de diepte kan staren, heeft het mis. Scherpe, zwarte humor en een zekere mate van absurdisme maken zijn shows rijk, gelaagd en bovenal niet te missen!

Johnny Dowd speelde, produceerde en tourde o.a. met Jon Langford, Sally Timms en Amy LaVere.


Bezoek de website

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Johnny Dowd haalt zijn inspiratie voornamelijk uit Elvis, Ray Charles, Hank Williams en James Brown.
Voordat hij doorbrak als muzikant had Dowd een verhuisbedrijf: Zolar Moving Company.
De eerste plaat die Johnny Dowd kocht was van Ray Conniff Singers.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →