John the Revelator + Bintangs

Nieuw Jaar Blues Concert met oude bluesrotten
zo 15 jan 2023
Stage 2
€ 21,00
Deuren: 14:30
Start: 15:00

Na in Londen Fleetwood Mac-oprichter Peter Green te hebben ontmoet, raakte ook bassist/zanger Tom Huissen geïnspireerd om een band te starten, dat is John the Revelator. Inmiddels heeft de groep, opgericht in 1968, onlangs hun zestiende album, ‘A Dark For Sleeping’, uit. Daar staat alleen eigen werk op dat op bijzondere wijze tot stand is gekomen tijdens de lockdown.

Het concert op zondagmiddag 15 januari is een verlaat tribute aan Peter Green, die in 2020 overleed. Niet gek als je je bedenkt dat de gitarist nog steeds de belangrijkste inspiratiebron is voor John The Revelator. ‘Peter Green laat je iedere toon voelen die hij speelt, een ongeëvenaarde stijl’, aldus Tom. Als speciale gast komt Johnny Laporte van Barrelhouse mee. ‘Voor mij was Peter Green een groot voorbeeld, heb veel van hem geleend. Zijn stemgeluid en gitaarspel herken je uit duizenden.’

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.

http://www.johntherevelator.nl/

Support

http://www.johntherevelator.nl/

Naast John The Revelator komt ook Bintangs, in 1961 opgericht en daarmee de langst bestaande nog altijd optredende rockband van Nederland. In 2019 werd de band opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

... Tom Huissen de eerste repetities van Fleetwood Mac meemaakte?
... de band tussen 1973 en 1981 even opstond met bestaan?
... de band zelfs getourd heeft in Australië?

Onze favoriete tracks

" width="100%" height="80" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →