Jim White + Steve French

Dromerige, donkere tunes
do 26 Mei 2022
Stage 2
€ 18,00
Deuren: 19:30
Start: 20:00
Vorig evenement

Dit is de verplaatste show van 26 oktober 2020. De locatie en aanvangstijden zijn niet aangepast. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. e-Ticketkopers hebben een e-mail ontvangen met meer informatie. We verzoeken bezoekers om niet telefonisch of per e-mail om meer informatie te vragen.

Jim White werd eind jaren ’90 ontdekt door David Byrne, zanger van de legendarische groep Talking Heads, en getekend op diens label Luaka Bop. White werkte voor zijn platen reeds samen met ronkende namen als Joe Henry, Bill Frisell, Morcheeba, en Aimee Mann. Hij haalt zijn inspiratie uit het jarenlange globetrotten, waar hij bijbaantjes had van taxi chauffeur in New York, bokser, dominee, fotograaf, pro-surfer tot fotomodel in Milaan en Amsterdam. In 2003 brak hij door met de over hem gemaakte roadmovie “Searching for the Wrong Eyed Jesus”.

Jim White wordt wel eens “The king of country noir” genoemd. Hij maakt dromerige en donkere nummers waarin folk, country, Americana, bluegrass en pop op een beklemmende manier voorbij komen. Zijn laatste album is Waffles, Triangles & Jesus waarmee Jim gelijk kon rekenen op een uitnodiging om op te komen treden maar liefst 2 VPRO programma’s Vrije Geluiden en Buiten Spelen. Jim werkt momenteel aan een nieuw album dat in de loop van 2020 zal verschijnen.

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Steve French

Support

Steve French

Het voorprogramma wordt verzorgd door Steve French in duo-setting. Geïnspireerd door hun held Jim White, maakt Steve French lo-fi indierock met een alt-country / garagerock randje. Vanavond in uitgeklede versie dus een perfect voorprogramma van Jim White!

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Jim White's oorspronkelijke inspiratie komt van gospel muziek.
Jim White staat bekend om zijn onorthodoxe optredens waarbij hij regelmatig veel verteld of het gesprek aangaat met zijn publiek.
Jim White is tevens visueel kunstenaar en schrijft boeken.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →