Jeangu Macrooy + Support

Passievolle soul, oppeppende funk en verwarmende gospel.
za 27 Mei 2023
Stage 2
€ 18,00
Deuren: 19:00
Start: 19:30
Vorig evenement

De uit Suriname afkomstige singer-songwriter Jeangu Macrooy is een wervelwind van een artiest. Zijn muziek vol met soul, oppeppende funk en verwarmende gospel duwt je de dansvloer op, maar zit tegelijkertijd vol met betekenisvolle teksten over belangrijke onderwerpen. Met zijn recent uitgebrachte album Summer Moon, waarop hij deels terug gaat naar het soulvolle geluid van zijn debuutalbum ‘High On You’ maar waarop ook electronische invloeden hoorbaar zijn, maakt Jeangu zich klaar voor een show in Patronaat!

Vanaf de release van zijn debuut-EP Brave Enough (2016) stapt Jeangu met zevenmijlslaarzen door de Nederlandse muziekwereld: hij wordt 3FM Talent, doet mee aan de Popronde, speelt voorprogramma’s van onder andere Blaudzun en Selah Sue, is regelmatig te gast bij De Wereld Draait Door, staat op Noorderslag en wordt genomineerd voor de Edison Pop als Beste Nieuwkomer. Als klap op de vuurpijl vertegenwoordigt hij Nederland bij het Eurovisie Songfestival in 2021. Miljoenen streams, views, plaatsingen in de Nederlandse hitlijsten en vele internationale playlists later heeft hij nog altijd de herinnering aan toen hij op zijn 13de een gitaar kreeg van zijn ouders en zijn muzikale reis begon.

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Swan

Support

Swan

Onomwonden maar poëtische songs, bijzondere harmonieën/melodieën en groovy producties. Met haar persoonlijke songs moedigt alternative R&B zangeres Swan haar luisteraars aan om hun gevoelens onder ogen te zien, waarbij ze hun kwetsbaarheid als kracht gaan zien en hun pijn gebruiken om van te leren.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Jeangu verhuisde op zijn 21ste van Paramaribo naar Nederland
Jeangu heeft meegespeeld in de musical The Passion als Judas

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →