Grote evenementafbeelding: Klaproos + Stöma

Klaproos + Stöma

The Irrational Library presents…
do 26 jan 2023
Stage 3
Deuren: 20:00
Start: 21:00
Vorig evenement

The Irrational Library presents… keert elke maand terug in Patronaat en wordt gecureerd door Joshua Baumgarten, Stadsdichter van Haarlem. De afgelopen 15 jaar probeert hij de underground naar de voorgrond te brengen door majestueuze, obscure, offbeat en buitenaardse bands naar Haarlem te brengen. Een The Irrational Library presents… avond is iedere keer weer uniek, interessant, vermakelijk en gratis. Kom kijken als je niet weet waar je nu nieuwsgierig over moet zijn!

Deze maand zijn Klaproos en Stöma aan de beurt!

The Irrational Library presents… is het langstlopende maandelijks terugkerende programma bij Patronaat. Ooit begonnen in de Fietzenfabriek in begin 2000’s en nu in Patronaat. The Library begon als eerste met live-shows in het café van Patronaat, later kwamen daar in 2012 nog een winkel en de Irrational Library Band als verlengstuk bij. De eerste sloot helaas zijn deuren in 2020, de band is er nog steeds.

The Irrational Library presents… wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Haarlem, Haarlem Cultuurfonds, de Rabobank, Fonds Podiumkunsten, Fonds Cultuur Participatie en Provincie Noord-Holland.

Support

Klaproos

Uit de krochten van een kinderboerderij in Utrecht hebben drie Zeelanders en één Highlander de krachten gebundeld om instrumentale post-rock met een vleugje bozige riffs en ambience en een twist van Krautrock te maken. Binnenkort verschijnt hun debuut, maar nu dus ook te zien in Patronaat.
Afbeelding voor support act: Stöma

Support

Stöma

Stöma is een uitgesproken Rotterdams funk/rock trio die in 2005 hun eerste titelloze album uitbrachten. De muziek van de band is dynamisch en heeft invloeden uit elke denkbare hoek: Primus, The Stooges, Jimi Hendrix, John Coltrane, Butthole Surfers, Stravinsky, Autechre, King Krimson, Nels Cline, Captain Beefhart, Steve Reich, Jane’s Addiction, Mike Patton, Sonic Youth, Tool en Red Hot Chili Peppers. De optredens balanceren op de rand van performance art en chaos.

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →